Відкріпні посвідчення не заборонені

Президент Кучма заявив, що не має наміру підписувати ухвалений у четвер українським парламентом закон, який забороняє голосувати 21 листопада за відкріпними талонами.

 

Таку заяву пан Кучма зробив журналістам, мотивуючи свою відмову тим, що до другого туру виборів залишилося надто мало часу, а це, за його словами, не ма? прецедентів ніде у світі.

Депутати від опозиції кажуть, що новий закон усунув би один з важливих механізмів фальсифікації результатів голосування.

Останнім часом громадські організації, що стежать за виборами, повідомляють багато про порушення виборчого закону, про перешкоджання процесові виборів. Зокрема, масовими стали факти оформлення під примусом відкріпних талонів для голосування.

Як каже кореспондентка Бі-Бі-Сі, відповідь президента на такі повідомлення, зокрема, на заяви Львівських працівників ДА?, які твердять про подібне, чи не найбільше здивувала журналістів:

?Які талони? Це сама-сама найбільша брехня, і не треба її поширювати через засоби масової інформації. Дайте мені хоча б один приклад. Я ні в якому разі не повірю у це. Бо це абсурд! Абсурд! Навіщо це робити ? примушувати даішників??, - сказав Леонід Кучма у четвер.

Президент також заявив, що він не може знати про все, що робиться у кожному селі чи селищі, однак готовий, якщо ? якісь порушення, втручатися.

Про чисельні скарги на маніпуляції з відкріпними талонами повідомила також неурядова організація Комітет виборців України, яка ре?стру? порушення і нагаду? посадовцям про карну відповідальність за порушення закону.

[i]Підготовлено за матеріалами української служба радіо "Бі-Б?-Сі" [/i]

 

19 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів