Словаки хочуть інвестувати у енергозбереження краю

В нашій країні сировина доволі дешева

 

Днями у Закарпатській ОДА представники влади та Словацької республіки обговорювали перспективи співпраці на енергетичній ниві Закарпаття. Представники словацької енергетичної групи ТзОВ "Інтех Словаччина" Мирослав Мражек та Іван Дюдяк вели перемовини із першим заступником керівника краю Іваном Бушком.
Тема розмови — можливість продажу теплової енергії для Закарпаття та будівництво котелень європейського зразка на альтернативних видах палива для бюджетних установ краю. На нараді також були присутні обласний депутат Богдан Кинів та начальники профільних управлінь.
Для краю актуальним є питання активного впровадження альтернативних видів палива, аби опалювати заклади бюджетної сфери. І актуальне воно у контексті переходу Закарпаття на автономне опалення та у зв’язку з загальнодержавною програмою економії споживання природного газу. Оскільки наша область – гірський регіон, найкращим та найдешевшим способом опалення для нас буде використання відходів деревини, щепи тощо.
Когенераційні установки, які монтує словацька компанія "Інтех Словаччина", дозволять значно заощадити обласні кошти та природний газ. Досвід компанії дозволяє їй на міжнародному рівні надавати комплексні послуги, починаючи з консультацій, через проектну підготовку, будівництво та монтаж, аж до забезпечення експлуатації та сервісу.
Представники фірми зазначили, що враховуючи ціни на деревину на місцевому ринку, завдяки їх обладнанню економія ресурсів складає 10 %. На Закарпатті цей показник може бути значно більшим і досягти навіть 30%, оскільки ціни на сировину та робочу силу у нашій країні нижчі.
Після наради представники компанії "Інтех Словаччина" відвідали лікарню, школу та ліцей у Виноградові, школи та лікарні в Іршаві, де були б на часі опалювальні установки, які вони пропонують. Мова йде про ті заклади, які у минулому опалювальному сезоні спожили найбільше газу.
Після оглядин об’єктів та вивчення місцевого ринку керівництво фірми повинне підготувати пропозиції для закарпатської сторони, умови інвестування та співпраці.

 

16 липня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів