Із закарпатських нардепів найвищі оцінки від "Чесно" отримали Петьовка і Сочка

Обоє народних обранців не задовольняють громадських експертів за двома з 6 критеріїв

 

У понеділок, 23 липня громадська ініціатива "Чесно" оприлюднила власний аналіз доброчесності нинішнього складу Верховної Ради.
Депутатів проінспектували за 6 критеріями:
– відсутність фактів порушень прав і свобод людини
– незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців
– непричетність до корупційних дій
– прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя
– особисте голосування в парламенті
– участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів

Найвищі оцінки з усіх 6 народних депутатів від Закарпаття отримали Василь Петьовка з партії Єдиний Центр та Олександр Сочка з Батьківщини.

Обом громадські активісти закидають прогалини з "особистим голосуванням у парламенті", а також першому – брак "прозорості задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя", а другому – вочевидь прогули засідань парламенту та роботи комітетів.

"Регіонал" Сергій Мошак, "нашоукраїнець" Станіслав Аржевітін та "бютівець" Олександр Кеменяш погоріли на трьох критеріях. У всіх трьох проблеми з декларуванням доходів та особистим голосуванням у парламенті, у першого – ще і порушення прав людини, а двох решти – прогули засідань парламенту та комітетів.

Відразу за двома критеріями оцінки публічно не погодився з "Чесно" нардеп Ігор Кріль, обґрунтувавши свою думку на сторінці у Facebook. Відтак, якщо представники руху "Чесно" відреагують, то політик зможе порівнятися за оцінками з Петьовкою та Сочкою.

Mukachevo.net

 

24 липня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів