Буш надіслав листа Кучмі

Президент США Джордж Буш надіслав президенту України листа, у якому йдеться про те, що майбутні відносини між Україною і США будуть під загрозою, якщо другий раунд президентських виборів в Україні відбудеться з порушеннями.

 

У листі мовиться, що мирна передача влади в Україні - в інтересах як України, так і світу. ?вропейський Союз також попередив, що його відносини з Україною залежатимуть від того, чи відбудеться голосування чесно і прозоро.

Президентська кампанія в Україні завершилася, однак сьогодні очікують звернення по телебаченню президента Кучми.

[b] Зустрічі американського сенатора[/b]

Тим часом сенатор Річард Лугар, який ма? статус спеціального представника президента США на другому турі президентських виборів, зустрівся у Ки?ві з головою ЦВК Сергі?м Ківаловим.

Перед цим пан Лугар зустрівся з кандидатом в президенти Віктором Ющенком. Як повідомила прес-служба Ющенка, під час розмови сенатор заявив, що весь світ очіку? від України демократичних і вільних виборів.

Сенатор ма? пробути в Україні до 23 листопада і скласти свою думку щодо демократичності і легітимності виборів нового президента України.

Напередодні він заявив, що приїхав не як прибічник того чи іншого кандидата, а як друг українських громадян, який хоче підтримати їх право на вільне волевиявлення.

[b] В'їзд до США заборонено?[/b]

Тим часом український "5 канал" з посиланням на джерела в делегації Річарда Лугара повідомив, що США заборонили в'зд на свою територію губернаторам Сумської та Кіровоградської областей Володимиру Щербаню і Михайлу Компанійцю за фальсифікацію першого туру виборів президента України.

Учора на прес-конференції пан Лугар відмовився коментувати це питання, а посол США в Украні Джон Гербст з цього приводу зазначив, що ?дине,що він може сказати з цього приводу - це послатися на публічну заяву США щодо виборів в Україні, у якій йшлося про застосування санкцій до України в разі порушень на виборах.

Раніше американські джерела, зокрема, газета "Вашингтон Таймс", повідомили, що США заборонили в'їзд на свою територію Григорію Суркісу та надали Віктору Медведчуку, Віктору Пінчуку, Геннадію Василь?ву та Миколі Білоконю статус осіб, видання візи яким потребу? прямого дозволу Держдепартаменту США.

[i]Підготовлено за матеріалами української служби радіо "Бі-Бі-Сі"[/i]

 

21 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів