Угорський пам’ятник на Верецькому перевалі знову спаплюжили

Під вибори?

 

Меморіальний пам’ятник на Верецькому перевалі, присвячений 1100-річчю приходу угорців до Карпатського басейну, невідомі особи знову розмалювали надписами: "Смерть мадярам", "Тут Україна" тощо. Про це повідомляє Karpatalja.ma.

Зафіксували надписи туристи, які піднялися сюди 11 серпня.Нещодавно пам’ятник був очищений від сторонніх надписів та слідів підпалу. Але ненадовго. "Як довго це триватиме?", – запитує видання.
Нагадаємо, що 19 лютого 2011 близько трьох годин ночі місцевими мешканцями було виявлено підпал монументу. Пізніше правоохоронці затримали підозрюваних у скоєнні цього злочину – голову закарпатської "Свободи" Олега Куцина, його заступника Руслана Поливку та голову Ужгородської міської організації Томаша Лелекача. Однак після двох діб утримання їх у міліції, вищезгаданих осіб було звільнено з-під варти. Невдовзі Воловецький районний суд визнав винним у підпалі Руслана Поливка. Закарпатський апеляційний суд це рішення скасував, зобов’язавши переглянути справу.
Лідер закарпатських свободівців Олег Куцин балотуватиметься по домовленості з Об’єднаною опозицією у 72 окрузі – з центром у Рахові.

mukachevo.net

 

14 серпня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів