На ужгородський міськвиконком подали в суд

через продаж "корони"

 

ОО "Батьківщина" зібрала підписи депутатів про проведення позачергової сесії Ужгородської міськради, на якій планують розглянути ситуацію з продажем архітектурного комплексу "Корона", що в центрі Ужгорода. Про це сьогодні на прес-конференції заявили голова міжфракційного об’єднання ОО "Батьківщина" Василь Гнатків та депутат фракції Павло Чучка, - інформує власкор zaholovok.com.ua.

"Маємо 28 підписів, хоча достатньо і 20-ти – це одна третя Ужгородської міської ради, для того, аби міський голова скликав позачергову сесію. Ще двоє депутатів приєднаються, коли повернуться із-за кордону, - зазначив Василь Гнатків.- ОО "Батьківщина" подає судовий позов проти виконкому за непрозорість проведення конкурсної процедури, заниження ціни. Також депутати міжфракційного об’єднання підтримали депутатські звернення: до прокурора міста; до начальника міського управління МВС; до голови територіального відділення антимонопольного комітету; до начальника податкової інспекції. Якщо наші звернення в правоохоронні органи Закарпаття і Ужгорода не дадуть результатів, то ми не виключаємо звернення до Генеральної прокуратури за посередництвом наших депутатів від Батьківщини у Верховній раді".

За словами В.Гнатківа, сесія міської ради не затверджувала вартість "Корони", всупереч грудневому рішенню минулого року. Конкурсна комісія призначена особисто міським головою Віктором Погорєловим. "Нагадаю також, що 17.07 була випущена "віртуальна" газета "Ужгород", яку не отримали ні передплатники, ні газетні кіоски для продажу громаді міста. Також відбувся відповідно до цієї газети таємний конкурс, де начебто були три покупця. Два з них завідомо подали неповний пакет і їх відсіяли, - каже В.Гнатків.- Відповідно один учасник ТОВ "Проект Готель Консалтинг ЛТД" і виграв цей конкурс, придбавши об’єкт за ціною 8 мільйонів 65 тисяч гривень. Це відповідає близько 260 доларів за кв.м. Хоча центрі міста (як на пл.Театральній, так і на вул.Корзо) комерційна площа коштує близько 2 тисяч доларів. Якщо навіть врахувати те, що другий поверх об’єкту має меншу вартість, то в загальному квадрат візьмемо умовно одна тисяча доларів. Тобто майже в чотири рази менше, отже, ТОВ "Проект Готель Консалтинг ЛТД" недоплатив до бюджету".

Близько 15-20 об’єктів цього літа і осені буде виставлено на аукціон чи на конкурсну оцінку з передачі в оренду з правом викупу, - кажуть депутати. Зокрема, це аптеки на вул. 8-го березня, пр. Свободи, 18, вул. Другетів та вул. Перемоги. Також Замкові сходи та "Укртелеком" на вул. Грушевського. Всі об’єкти є достатньо великими площам – від 100 до 600 кв.м. "Безумовно, що по логіці продажу "Корони" ми вважаємо, що і там буде занижена вартість. Тому закликаємо громаду міста та громадські організації долучитися до нашого протесту і повернути "Корону" у власність громади, або провести нормальний прозорий конкурс з новими інвесторами", - розповів голова міжфракційного об’єднання Василь Гнатків.

"Корона" повторює історію "Криворіжсталь" - віддали за копійки. Чи можна повернути її назад і продати за реальною ціною і скористатися тими грошима, щоб привести місто в порядок? Можна! При одній умові: якщо мер буде хотіти, а також 31 депутат (мінімальна більшість) захочуть саме цього. Поки що цього немає. Та за Ужгород треба боротися. Боротися завжди", - наголосив депутат фракції Павло Чучка.

 

20 серпня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів