Приватизацією “Корони” зайнялася прокуратура?

Колишні власники заявляють про рейдерське захоплення

 

Як стало відомо із достовірних джерел, за поданням прокуратури міста Ужгорода, накладено арешт на приміщення коплексу “Корона”, розташованого на площі Театральній, 5 ,7 .

В даних приміщеннях на сьогодні розміщено єдиний в Україні духовно-навчально-науковий комплекс Української Православної Церкви та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України "Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія – Карпатський університет імені Августина Волошина" в якому навчається більше тисячі студентів та працює біля 250 науковців і співробітників.

Як нами уже повідомлялося раніше, організованою групою окремих посадових осіб та депутатів Ужгородської міської ради, починаючи з минулого року (в період хвороби Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, у підпорядкуванні якого перебувають УУБА-КаУ) було розпочато брудну і не законну рейдерську атаку метою якої було захоплення приміщень комплексу "Корона".

Не зважаючи на законне право ПП "Коруна" (що передало у користування дані приміщення під розміщення ДННК УУБА-КаУ) на приватизацію даних приміщень або їх оренду до 2047 року (на підставі відповідного Патенту та Договору оренди), рядом корумпованих посадових осіб і депутатів міської ради, при сприянні окремих посадових осіб органів внутрішніх справ, суду та прокуратури було заблоковано нормальну діяльність ПП "Коруна", Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія і Карпатського університету імені Августина Волошина, сфальсифіковано ряд кримінальних справ та накладено незаконний арешт (з порушенням вимог ст.ст. 51, 125, 126 КПК України) на студентський гуртожиток.

Усі ці дії проводилися і проводяться з метою протизаконного тиску на посадових осіб ПП "Коруна", академії та університету. Небаченому тиску та шальмуванню, обливанню брудом, відвертому шантажу було піддано архімандрита Віктора (Бедь), Уповноваженого Української Православної Церкви, ректора Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та президента Карпатського університету імені Августина Волошина.

На превеликий жаль, усі ці незаконні і корупційні дії стали можливими за безвідповідальності депутатського корпусу Ужгородської міської ради, яка в грудні 2011 року піддавшись на умовляння корумпованих осіб ухвалила незаконне рішення, яким позбавили законного права ПП "Коруна" на викуп будівель за адресою пл. Театральна, 5, 7, для подальшого розміщення в них Ужгородської української богословської академії та Карпатського університету і порушили договірні відносини щодо оренди даних приміщень до 2047 року.

Наразі усі незаконні оборудки та афери Ужгородської міської ради потрапили під особливий приціл органів прокуратури, які тривалий час відмовчувались на скарги з даного питання або безпосередньо покривали дії корумпованих осіб від влади.

Але як розгорнуться події надалі навколо приміщень комплексу "Корона", покаже час. Бо можливо, ми є свідками внутрішньо-корупційних з’ясувань відносин між учасниками рейдерського захоплення комплексу "Корона", що не поділили "шкуру не вбитого ведмедя".

Прес-служба УУБА-КаУ

 

22 серпня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів