Мовний закон будуть змінювати

Янукович ним не задоволений

 

Президент України Віктор Янукович висловлюється за вдосконалення закону "Про засади державної мовної політики".
"Я не згоден з тим, що цей закон послабив українську мову. Мені здається, що ті недоліки, які були в державній політиці, певною мірою будуть врегульовані цим законом. Але я не впевнений, що закон є досконалим і працюватиме в такому вигляді", - сказав Янукович на брифінгу в Харкові.

Він також зазначив, що робоча група найближчим часом напрацює пропозиції щодо вдосконалення закону і передасть їх на розгляд у Верховну Раду.

В.Янукович також наголосив, що планується ухвалити програму розвитку української мови. "Вона буде напрацьована Кабінетом міністрів. Вона не буде мати тимчасовий характер і буде постійною", - зазначив президент.

За його словами, програма буде затверджена Кабміном і в державному бюджеті на наступний 2013 рік будуть закладені кошти на виконання цієї програми.

Відповідаючи на запитання, чому на відкритті монумента Незалежності в Харкові в середу президент говорив російською, тобто регіональною у місті мовою, В.Янукович відповів: "Я завжди кажу мовою тих людей, які там живуть. А розколюють Україну ті, хто ставить такі питання без урахування думки людей, які живуть на землі".

"Я завжди був і буду прихильником того, щоб розуміння було в державі і злагода незалежно від того, в якому регіоні жили люди. Фінансування, ставлення до людей, соціальні програми - для всіх будуть однакові. І Ви, молодий чоловіче, щоб Ви почули, і всім іншим розповіли: ми ніколи не будемо ділити людей залежно від того, хто якою мовою розмовляє і в якому регіоні живе. Всі люди однакові", - додав глава держави.

Після цього він, не попрощавшись, вийшов з приміщення, де проходить брифінг. На запитання він відповідав українською мовою.

"Інтерфакс-Україна"

 

22 серпня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів