На голову ужгородської ОВК склали акт

За те, що не ходить на засідання

 

Ужгородська окружна виборча комісія так і не змогла 29 серпня розпочати свою роботу. Як уже повідомляв "Аналітик-Контент", зв’язок із її головою – представницею партії "Русь єдина", жителькою Криму Любов’ю Лазоркіною так і не з’явився.

Згідно із законом, саме голова ОВК має скликати перше засідання і привести членів ОВК до присяги.

О 17.00, правда, члени ОВК зібралися у приміщенні Падіюну, проте хто саме їм там сказав зібратися, так і не вияснилося.

Член ОВК за квотою НУ-НС Олександр Волосянський під час обговорення ситуації, що склалася, наголосив, що заступник голови ОВК неуповноважений скликати перше засідання і приводити членів ОВК до присяги. Якщо це зробити, то це буде порушенням закону, відтак результати виборів на "ужгородському" окрузі взагалі можна буде відмінити у майбутньому.

Член ОВК за квотою Комуністичної партії Віталій Замула наполягав, що скласти присягу можна і без присутності голови ОВК. Відтак між 10 присутніми членами ужгородської ОВК розгорілася дискусія – чи складати присягу без голови комісії.

Заступник голови ОВК за квотою Комуністичної партії Віталій Маскалюк сказав, що зв’язувався із ЦВК – там сказали проводити засідання без голови ОВК. Втім юридично – на якій підставі це зробити, так і не пояснили.

На тому, що перше засідання можна проводити і за відсутності голови, активно наполягав і представник в ОВК кандидата Василя Ковача.

В підсумку заступник голови ОВК Віталій Маскалюк вирішив не проводити засідання, оскільки перевагу отримала думка, що це – незаконно.

Акти про порушення головою ужгородської ОВК Любов’ю Лазоркіною виборчого законодавства уже складені.

Тепер, за пропозицією Олександра Волосянського, члени ужгородської ОВК напишуть після 24.00 скаргу на свого голову за бездіяльність до ЦВК.

Опісля ЦВК має або призначити в Ужгород нового голову, або своїм рішення скликати ужгородську ОВК, і тоді перше засідання можна буде провести без голови ОВК.

Як відзначають представники громадянської мережі ОПОРА, сьогодні, 29 серпня – останній день, коли мало відбутися перше засідання окружної виборчої комісії на "ужгородському" виборчому окрузі згідно із Законом України “Про вибори народних депутатів України”. Про це йдеться у частині четвертій Статті 33 Закону - “перше засідання виборчої комісії скликається її головою не пізніш як на третій день після дня її утворення”.

 

30 серпня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів