Ющенко закликав до громадянської непокори

Українська опозиція назвала сфальсифікованими офіційні попередні результати недільних президентських виборів, згідно з якими прем'єр-міністр Віктор Янукович на кілька відсотків випереджає Віктора Ющенка.

 

На багатотисячному мітингу у центрі Ки?ва пан Ющенко заявив, що не визна? результатів, оприлюднених ЦВК, і закликав до громадянської непокори.

Представники опозиції кажуть, що зібрали досить підписів парламентарів, щоб скликати надзвичайне засідання Верховної Ради.

Опозиція посила?ться на результати опитування виборців на виході з дільниць, згідно з якими пан Ющенко може випереджати свого опонента на кілька відсотків - за даними Національного екзит-полу на 9%, за даними екзит-полу Вибір народу - на близько 3%.

Неурядова організація Комітет виборців України, яка понад десять років спостеріга? за українським виборами, нині заявила, що такого брудного голосування ще не було.

Штаб Віктора Януковича проводив свій власний підрахунок голосів, і згідно з тими даними на виборах переміг прем'?р-міністр.

Кореспондент Бі-Бі-Сі у штабі провладного кандидата Андрій Куликов каже, що прихильники Януковича заяивли про підрахунок більшої кількості бюлетенів, ніж Центральна виборча комісія.

Штаб Віктора Януковича поводиться стримано. Офіційний представник прем'?р-міністра у виборчій кампанії Степан Гавриш визна право людей на мирні демоснтрації, але застеріг, що становище може вийти з під контролю.

Західні уряди застерегли владу в Україні, що втручання у результати виборів матиме серйозні наслідки для вза?мин з офіційним Ки?вом.

[i]Підготовлено за матеріалами української служби радіо "Бі-Бі-Сі" [/i]

 

22 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. anti-banditizm 2004-11-23 / 00:04:00

    Znecinyje krainy toj, xto pidtasovye millioni holosiv vsima sposobami i robit' bandits'ki napadi na vibirkovi dil'nici de peremahae opponent.
    Lydina jaka prahne dokazati pravdy - pidtrimka kraini.

  2. Анти Ющенко 2004-11-22 / 22:22:00

    І ця людина хоче керувати державою?
    Він знецінює країну на міжнародній арені!