Силовики готові вдатися до дій

Генпрокуратура та МВС виступили із заявою, у якій застерегла про свою готовність вдатися до дій в разі виникнення загрози конституційному ладу та безпеці громадян.

 

У заяві силових відомств зазнача?ться, що "переможця виборів визнача? не вулиця і не майдан".

Автори заяви піддають критиці політиків, які, на їхню думку, підбурюють до "насильницьких дій" і тиску на Центральну виборчу комісію.

Ця заява дала багатьом оглядачам підстави припускати про можливість застосування силових дій чи ж навіть запровадження надзвичайного стану в Україні.

В той сам час спікер Верховної Ради України Володимир Литвин в інтерв'ю журналістам виключив таку можливість, наголосивши на потребі пошуку компромісу.

У той же час Служба безпеки України видала заяву, в якій заклика? політиків та народ вирішувати проблеми мирно і не втягувати до них силові структури.

СБУ відзначила, що в разі потреби буде вживати заходів, спрямованих на попередження протиправних дій, які несуть загрозу інтересам держави та безпеки громадян.

СБУ наголошу?, що не брала участі в підписанні спільної заяви з Генпрокуратурою, і підкреслю?, що раніше оприлюднена інформація з цього приводу ? неточною.

[i]Підготовлено за матеріалами української служби радіо "Бі-Бі-Сі" [/i]

 

23 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів