Україна: акції громадянської непокори проти фальсифікацій

Триває акція громадянської непокори на Майдані Незалежності на підтримку Віктора Ющенка. Учасники акції протестують проти попередніх результатів виборів, які приписують перемогу владному кандидату Віктору Януковичу.

 

Кілька тисяч прихильників лідера опозиції Віктора Ющенка цілу ніч охороняли наметове містечко на Майдані Незалежності і на Хрещатику.

Як повідомив наш кореспондент, до акції долучаються щораз то нові люди, намети стоять кількома рядами, їхня кількість за ніч зросла до понад 500, а учасники акції час від часу спонтанно скандують "Ющенко!" або співають.

Багатотисячна акція протесту опозиції запланована сьогодні також біля українського парламенту. Опозиція домага?ться проведення надзвичайної сесії Верховної Ради, щоб розглянути фальсифікації на виборах у неділю.

Віктор Ющенко каже, що акції опозиції триватимуть доти, доки влада не визна? його перемоги на виборах минулої неділі.

Міська влада в кількох обласних центрах України офіційно оголосила президентом Віктора Ющенка. Про невизнання результатів виборів, оголошених ЦВК, заявили міські ради Львова, Терпополя, ?вано-Франківська та Вінниці.

Мерії цих міст визнали переможцем другого туру виборів Віктора Ющенка і заявили, що на їхній території будуть виконуватися лише розпорядження пана Ющенка.

Міська рада Ки?ва в понеділок висловила недовіру ЦВК і закликала парламент України не визнавати попередніх результатів президентських виборів, згідно з якими Віктор Янукович на 2,5% випереджа? Віктора Ющенка.

В багатьох містах України сьогодні відбудуться мітинги протесту проти попередніх результатів виборів по тому, як у понеділок у стихійних акціях на підтримку Віктора Ющенка в 16 регіонах взяли участь десятки тисяч людей.

Мітинги на підтримку опозиційного кандидата пройшли, зокрема, в тих обласних центрах, де переможцем оголошено владного кандидата: Дніпропетровську, Микола?ві, Одесі та Луганську.

[i]Підготовлено за матеріалами української служби радіо "Бі-Бі-Сі" [/i]

 

23 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів