Сьогодні у Закарпатті заборонили продаж газет – крім тих, які вихваляють Балогу та Петьовку

Сьогодні зранку у поштових кіосках Закарпаття та у громадських розповсюджувачів раптом щезли майже всі обласні газети. Крім тих, які "підконтрольні" клану братків-Балог.

 

Кіоскери пояснюють це тим, що отримали пряму вказівку від місцевого керівництва "Укрпошти" – заховати газети під прилавок, бо вони, мовляв, містять передвиборчу агітацію, а в суботу це робити заборонено. Щось подібне говорять і громадські розповсюджувачі: до них нібито підходили "якісь люди з виборчої комісії" і погрожували, що якщо вони не поприбирають зі стелажів місцеві газети, то на них будуть накладатися великі штрафи за "поширення передвиборчої агітації".

Що характерно: "заборона" (як керівництва "Укрпошти" так і "людей з виборчої комісії") не поширюється:

на газету "Новини Закарпаття" – хоча там містися пряма агітація за Івана Балогу, партію "Наша Україна", за Кличка з його УДАРом та ін.,

на газету "Старий Замок" – хоча там публікується цілий ряд агітаціних матеріалів за Василя Петьовку та "чорний піар" проти його опонентів,

на газету "Правозахист" – хоча там на 8 сторінках вміщено 10 публікацій, які поливають брудом Президента Януковича, Партію регіонів та її окремих кандидатів-мажоритарщиків.

Принагідно зазначимо: "Укрпошта" не є суб’єктом виборчого процесу, тому не має жодного права втручатися у виборчий процес. Згідно з договорами, підписаними з редакціями газет, вона отримує від них "продукцію" і бере на себе зобов’язання продавати цю продукцію у свої кіосках, отримуючи за це чималі гроші – 30% від вартості видання. Контролювати те, що ці газети пишуть, "Укрпошта" не має жодного права – у чинному українському законодавстві це трактується як "перешкоджання журналістській діяльності".

Так само ніякі "люди з виборчих комісій" (не пред’являючи своїх особистих посвідчень та відповідної ОФІЦІЙНОЇ постанови окружної виборчої комісії) не мають права забороняти продавати газети громадським розповсюджувачам – у чинному українському законодавстві це трактується як "перешкоджання підприємницькій діяльності".

Куди в такому випадку дивиться прокуратура? І чому на ці обурливі факти ніяк не реагують штаби політичних сил і кандидатів, непідконтрольних клану Віктора Балоги?

Запитання аж ніяк не риторичне!

http://karpatnews.in.ua/

 

27 жовтня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів