Ужгород в "день тиші" завалений агітаційною продукцією

В обласному центрі, сьогодні, 27 жовтня, зняли далеко не всю агітаційну продукцію. Так, попри закон, який забороняє агітувати в останній день перед виборами, Ужгород і далі заповнений різноманітними передвиборчими матеріалами.

 

Якщо великі біг-борди з політичною рекламою в місті зняли, то невеликі листівки на стінах та фасадах від деяких політичних сил, переважно опозиційних, залишили. Так, наприклад, KarpatNews знайшов "агітки" на користь Сергія Ратушняка, ВО "Свободи" в "Новому районі", Андрія Сербайла та Стефана Решко на площі Льва Толстого, ВО "Батьківщини" на вулиці Швабська, Миколи Жолтані на Київській набережній.
Це помітили і міжнародні спостерігачі, які перебувають в Ужгороді. Так, Євген Мельцер, юрист з Чикаго, який представляє Міжнародний експертний центр виборчих систем, розповів KarpatNews, що пройшовся цього дня центром міста всього пару хвилин та знайшов купу агітаційного матеріалу, попри заборону закону.
"В місті висять багато плакатів із закликом голосувати за ту чи іншу політичну силу в день так званої "тишини", а це український закон забороняє. Не так багато їх знайшов, як, наприклад, вчора, але це все одно свідчить, що для деяких політичних сил закон діє частково", - зазначив він.
На думку його колеги, спостерігача з Тель-Авіва Владіміра Бухіна , той факт, що залишили в місті в основному плакати одних і тих же кандидатів та партій, може свідчити про певну технологію. "Те, що їх не зняли – це, можливо, навіть не чиясь політична "безвідповідальність", а скоріше передвиборчий хід політиків, щоб вплинути на хід голосування. Як свідчить міжнародна практика, це не надто діє на виборців, проте так порушувати закон не можна".
За словами вітчизняного експерта, представника ГМ "ОПОРА" Володимира Феськова, агітаційну продукцію мали зняти ще вночі міські комунальні служби. Проте, очевидно, не виконали свою роботу. "Скоріш за все, вже сьогодні люди будуть писати скарги до окружних виборчих комісій про порушення передвиборчого законодавства через залишену на вулицях агітаційну продукцію. Подивимося чим це закінчиться",- запевнив він.
Петро МИНАЙ, KarpatNews

 

27 жовтня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів