Ющенко склав присягу президента в Верховній Раді

Опозиційний кандидат Віктор Ющенко в парламенті приніс присягу президента України на Острозькій Біблії та Конституції. Перед цим спікер парламенту Володимир Литвин закрив сесію після того, як від Ігоря Юхновського пролунала пропозиція, аби Віктор Ющенко прийняв присягу.

 

Пан Литвин попросив не перетворювати засідання "на цирк" і утриматися від нелегітимних кроків, після чого залишив зал засідань. "Обговорення ситуації, що склалася у зв'язку з виборами, у Верховній Раді завершено. Заспокойтесь!", - сказав пан Литвин.

Пізніше він заявив, що, на його думку, інаугурації Віктора Ющенка не відбулося, бо для цього ? спеціально прописана процедура, і "з таким же успіхом можна було б прийти до парламенту і оголосити себе президентом без виборів взагалі", - сказав Володимир Литвин.

Депутат від Нашої України Олег Рибачук сказав, що принесення Ющенком присяги було політичним кроком.

Під час того, як пан Ющенко приймав присягу, було відімкнено мікрофони. Трансляція також не велася.

Коли він закінчив, депутати почали співати "Ще не вмерла Україна".

Після цього Віктор Ющенко звернувся з Верховної Ради до десятків тисяч прихильників, в потім попрямував до Майдену Незалежності, аби знову скласти присягу президента перед сотнями тисяч демонстрантів.

Тим часом президент Кучма закликав обох кандидатів на суперечливих виборах провести консультації. Він також заявив, що критичні зауваження з боку західних країн, які твердять про масові порушення на виборах, можуть лише загострити становище.

/Українська служба ВВС/

 

23 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів