Демонстрація в Лондоні: наступна - на Давнінґ стріт

У вівторок, 23 листопада, близько півтори тисячі людей вийшли на демонстрацію біля пам'ятника Святого Володимира в дільниці західного Лондона Голланд Парк.

 

Організатори мітингу склали петицію до українських дипломатів у Британії, вимагаючи від них при?днатися до дипломатів в інших країнах із визнанням Віктора Ющенка президентом, а результати виборів визнати недійсними. Це звернення вже підписали 150 українських дипломатів.

Мітингуючі носили помаранчеві стрічки, співали українських і російських пісень і скандували "Ющенко!", "Ми разом, нас багато, нас не подолати".

Ті, хто виступав, заявляли про свою підтримку демонстрантів у Ки?ві, де значно холодніше, ніж у Лондоні.

Один з організаторів мітингу Тарас Чабан сказав Бі-Бі-Сі, що у вівторок прийшло ще більше людей, ніж у понеділок, - тоді під петиці?ю поставили підписи понад 900 людей, і не всі змогли підписатися.

Після мітингу колона рушила до посольства України, щоби передати свої вимоги послу ?горю Мітюкову.

Подібні демонстрації у вівторок також пройшли у Кракові, Варшаві, Чикаго та інших містах світу. 5 тисяч людей зібралися в Торонто.

Сьогодні плануються мітинги у Гаазі (Нідерланди), Берні (Швейцарія) і в Паражі, а в четвер українські студенти ?вропи з'їдуться до Страсбурга, аби провести там демонстрацію.

У четвер плану?ться і ще одна демонстрація в Лондоні - біля резиденції британського прем'?р-міністра на Давнін? стріт 10.

Як сказав Бі-Бі-Сі Тарас Чабан, організатори нібито отримали на це дозвіл.

[i]Підготовлено за матеріалами української служби радіо "Бі-Бі-Сі"[/i]

 

24 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів