В Ужгороді на святі вина закладуть капсулу часу з плашкою-переможцем

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів свята молодого вина, яке відбудеться в Ужгороді 1-2 грудня 2012 року у винних підвалах по вул.Ракоці.

 

Детальніше про заходи у рамках свята розповість Євген Бобров, начальник Ужгородського управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді.
"1-2 грудня в Ужгороді відбудеться велике свято, яке ми вирішили зробити традиційно у винних погребах, вул. Ракоці, 3. Основні заходи розпочнуться перед входом у Совине гніздо, на новому майданчику, де спорудять сцену і відбуватиметься театралізоване дійство, - розповів Євген Бобров. - У підвалах проходитиме сама дегустація вин, крім того на цьому святі буде представлена продукція бджільництва та сувенірна продукція". За словами Євгена Боброва, однією з новинок свята стане дегустаційний конкурс, до того ж вперше вина домашнього виробництва будуть оцінювати ті фахівці, які займаються промисловим виготовленням вина. Очікується, що участь у Святі молодого вина візьмуть понад 40 виноробів з усіх виноробних районів Закарпаття.
"Крім того ми закладемо капсулу часу з пляшкою вина, яке стане переможцем, - каже начальник управління. - Пляшка буде збережена до наступного року".
Оголошено також конкурс на брендову назву фестивалю та логотип. Переможця оголосять на другий день свята.
Програма розпочнетсья 1 грудня о 10.00, о 13.00 відбудеться святкове відкриття за участю представників Ордена святого Венцела. О 17.00 на численні прохання молоді відбудеться виступ гурту "Триста8сім". Програма на 2 грудня виглядає так: 10.00 початок дегустації та продажу вина, 13.00 концертно-розважальна програма, 15.00 нагородження переможців свята молодого вина в номінаціях , а о 19.00 - закриття свята
Галина Новицька, головний технолог СП "Айсберг" (ТМ "Чизай") зауважила, що фахівці промислового виробництва вина нечасто дегустують домашні вина. Цього разу вони візьмуть участь у складі конкурсної комісії і оцінять аромат та смак продукції приватних виробників. "Молоде вино – це вино, яке зроблене у вересні, протягом трьох місяців воно буде вважатися молодим, - каже Галина Новицька. - вже після Нового року таке вино втрачає свій "молодий " статус". Якість молодого вина залежить і від сорту винограду, від технології приготування". "Умілі руки - і будь-яке вино буде якісним", - додала пані Галина.
ТМ "Чизай" представить на святі новинку, завод відновив випуск "Троянди Закарпаття", яку раніше випускали усі закарпатські виробники. Цього року на конкурсі у Ялті "Троянда Закарпаття" від ТМ "Чизай" отримала золоту медаль. Загалом за рік завод виробляє 5 млн. літрів вина , (500-600 тисяч пляшок). Виноград використовують із власних площ і завозять із Криму, Херсонської, Миколаївської областей. Закарпатське вино полюбляють і в Росії, Америці, Ізраїлі.
Олег Чоповенко (ТМ "Чизай) зауважив, що вина ТМ "Чизай" всі вироблені з натурального виноградного соку, незважаючи на закиди недоброзичливців. "Коли йде сезон переробки винограду, у нас нема ні вихідних, ми пропадаємо, на виробництві. І хочеться, щоб ті, хто сумнівається у якості закарпатських вин побачили весь цей процес. Будь-які сумніви відпадуть", - каже фахівець. За його словами українців можна відрізними за смаками у вині. Якщо на Закарпатті користуються популярністю сухі вина (у ресторанах – сухе каберне, сухе біле савіньон), серед покупців- "Там’янка", "Ведмежа кров" тощо. То на сході України більше надають перевагу десертним, солодким винам.

 

23 листопада 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів