Довибори до обласної ради будуть 3 березня

А мера Берегова - наразі невідомо

 

Таке рішення 4 січня ухвалила Територіальна обласна виборча комісії згідно з компетенцією та законодавством України.
Оскільки у бюджеті на 2013 рік, ухваленому парламентом, закладені кошти на довибори, відтепер нема жодних перепон для їх проведення, - повідомляє сайт Час Закарпаття.
3 березня відбудуться довибори депутатів обласної ради, які були позбавлені на останній сесії повноважень у зв’язку з обранням їх народними депутатами.
Мова йде про 6 депутатів – від ПР Василя Ковача, Михайла Ланя та Івана Бушка, від ЄЦ – Павла та Віктора Балогу, а також Валерія Лунченка від Батьківщини, який щоправда пройшов за списками Фронту змін, а тому його мандат займе наступний за списком – голова спостережної ради КРП “Коломийський завод” Іван Кричфалушій.
Нагадаємо, що за це рішення під час останньої сесії облради не голосували депутати з фракції "Єдиний Центр", намагаючись максимально віддалити строки проведення перевиборів. Пов’язано це із тим, що дана політична сила нині переживає, м’яко кажучи, не кращі свої часи. За останні кілька місяців її лідер - Віктор Балога, позбувся міністерського крісла, ЄЦ втратив контроль над найбільшим навчальним закладом Закарпаття - УжНУ, без своїх крісел залишилися близькі до ЄЦ керівники кількох обласних управлінь, єдиноцентристи безславно завершили свою дворічну роботу в Ужгородській міськраді, чим раз тим більше депутатів різних рівнів позбуваються приналежності до цієї політичної сили і т.д. Зрозуміло, що у цій ситуації для Балоги перевибори до Закарпатської облради невигідні.
Відтак, довибори відбудуться за 5-а округами – в Мукачівському, Ужгородському, Виноградівському, Іршавському районах та в місті Мукачеві. Подекуди виборча кампанія вже стартувала, хай і не офіційно.
Крім того, мають відбутися вибори міського голови Берегова, адже Іштван Гайдош став народним депутатом за списками ПР і вже склав свої повноваження. Оголошувати вибори мера має Верховна рада України.

 

05 січня 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів