«Запоріжсталь» проти розколу України

Голова правління ВАТ «Запоріжсталь» Віталій Сацький звернувся до всіх учасників політичного процесу з відкритим зверненням.

 

Текст звернення:

?Сьогодні ми ? свідками воістину історичних подій, що визначать подальший розвиток України, її роль і місце у світі на багато років і десятиліть уперед.

Сьогодні ні інші країни і континенти, ні ближні і далекі сусіди, а тільки ми, українці, обира?мо, як житимуть наші діти й онуки в нашій країні, у наший Україні. Наше майбутн? залежить від нашого вибору, від нашої твердості і від нашої мудрості. Незважаючи на розбіжності, на різне бачення механізмів і напрямків просування, ми ма?мо будувати одну країну ? сильну, могутню і шановну державу, якою ма? пишатися кожний з нас.

Щиро шкода, що вибори-2004 стали причиною духовного, морального й інформаційного розколу нашого працьовитого українського народу. Разом з вами я спостерігаю, як день за днем шириться прірва між Заходом і Сходом, між прихильниками обох кандидатів на посаду Президента України. Це речі, створені штучно. Проте, ще тиждень назад навіть важко було уявити те, що реальністю стануть політичні заяви, що закликають до розколу українську націю і нашу держави. Сьогодні вони лунають у різних регіонах країни, від різних політичних сил.

Я впевнений, що ні про який розкол, а тим більше про розподіл України на якісь уламки за політичною чи територіальною ознаками йтися не може. Цього допустити категорично не можна. Я впевнений, що цей злочин перед сво?ю країною і перед своїм народом. ? я впевнений, за цим мовчки спостерігати не можна.

Тому від імені металургів комбінату ?Запоріжсталь? і від себе особисто, звертаюся до всіх суб??ктів політичного процесу, до всіх лідерів і учасників сьогоднішніх подій, із закликом сісти за стіл переговорів і вирішити ситуацію, що склалася, покладаючись тільки на Конституцію України та в інтересах всього українського народу.

Я виступаю проти усіх, хто заклика? до розколу нашої Батьківщини. Як громадянин України я виступаю за ?дність нашої країни, за ?дність наших переживань і за вза?морозуміння. Україна в нас була, ? і ма? бути одна ? навіки?.

Герой України,

Голова правління

ВАТ ?Запоріжсталь?

В. А. Сацький

 

27 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів