Обласні депутати з Ужгорода від імені закарпатців підтримали розкол України?

Вчора вранці з Ужгородського аеропорту до Сєвєродонєцька мала вилетіти група закарпатських депутатів обласної ради, але внаслідок погодних умов політ був відкладений. Телефонограмою обласні депутати підтримали Всеукраїнський з'їзд народних депутатiв та депутатiв мiсцевих рад, який зiбрався в Сєвєродонецьку на Луганщинi.

 

На форум прилетiв i чинний прем'?р. Щоправда, як заявив головуючий, десятки тисяч прихильникiв ?диного кандидата та делегати вiтали його не лише як керiвника уряду, але й як обраного президента України.
До Льодового стадiону - найбiльшого примiщення С?в?родонецька, де, власне, i влаштувалися делегати з'їзду, Вiкторовi Януковичу довелося мало не протискатися. Бо людей iз синьо-бiлою символiкою бiля нього назбиралося багато. У залi прем'?ра зустрiчали стоячи - скандуванням. Як переможця. Бо ж офiцiйну постанову Центрвиборчкому про визнання президентом України Вiктора Януковича делегати з'їзду визнали чинною. Що ж стосу?ться позицiї Верховної Ради, вони нагадували, що постанова - це не закон, а якщо результати виборiв i справдi визнаватимуть нечинними, парламентарi обов'язково оскаржуватимуть це рiшення в Конституцiйному судi.

У правомiрностi власних дiй делегати сумнiвiв не мають. Сьогоднi вони утворили Мiжрегiональну раду органiв мiсцевого самоврядування. Керуватиме нею виконком, до якого увiйдуть по 2 делегати вiд кожної з областей-учасниць союзу - майже як до американського Сенату. Проте Сполученi Штати у С?в?родонецьку згадували переважно в негативному контекстi. А дiї опозициї з'їзд назвав "антинародними, антидержавними, i такими, що ведуть Україну до катастрофи". Водночас Вiктор Янукович закликав делегатiв i своїх прихильникiв загалом утримуватися вiд радикальних дiй.

Вiктор Янукович, прем'?р-мiнiстр України: "Как только прольется первая капля крови, мы потом не остановим этот поток. Это будет на совести этих людей. Вы знаете ситуацию которая сейчас происходит в Киеве - сегодня заблокированы все государственные органы управления. И если президент вместе с СНБО не примет решение разблокировать, если Рада не примет решение прекратить издевательство, тогда нужно подниматься всем и сказать свое нет".

Вiктор Янукович подякував за пiдтримку й пообiцяв, що буде дотримуватися настанов форуму. Як пояснили журналiстам - це не означа?, що вiн пiдтриму? iдею Пiвнiчно-Схiдної автономiї. У заключнiй резолюцiї з'їзду про неї, власне, не йдеться. Лише "у разi подальшого розвитку державного перевороту i приходу до влади нелегiтимного президента, делегати з'їзду залишають за собою право на адекватнi дiї для самозахисту". Проте про автономiю i навiть дрейф у бiк Росiї з трибуни говорив мало не кожен другий делегат. Недарма на форум приїхав i мер Москви. Слово йому надали одразу пiсля прем'?ра. Юрiй Лужков назвав форум iсторичним, опозицiю - апельсиновим пiдкормленим шабашем, а прибiчникiв Януковича - спокiйною силою. Наостанок, аби додати запалу, московський мер заявив, що хоч зараз готовий зняти свою улюблену кепку - аби тiльки бути схожим на Вiктора Януковича.

За повідомленням українських мас-медіа

 

29 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. 2004-11-29 / 15:53:00

    Требуем обнародовать в прессе, пофамильно, депутатов ,которые растоптав выбор своих избирателей поддержали раскол Украины.Закарпатцы должны знать как их избранники представляют интересы народа.

  2. Сергій 2004-11-29 / 15:40:00

    Потрібно, на мою думку, виразити недовіру своїм обласним депутатам і розпочати збір підписів про їх переобрання.

  3. Viktor 2004-11-29 / 14:24:00

    V ocherednoj raz begut vperedi paravoza , zashishayut svoj "biznes", I eto esho raz govorit otom chto nado hoditj na vibori chtob takogo golubogo obl soveta ne bilo pozor!!!Marionetki !!!

    PS admin kuda podelis Zakarpatskie gazeti ili toze censura?

  4. 2004-11-29 / 13:13:00

    Из этой автономии получится второе Приднестровье.Где правит група бандитов,развал в экономике,бардак и анархия...

  5. Володя 2004-11-29 / 11:28:00

    Щось Росія не поспішає прийняти Білорусію. І для чого їм здалися ці Східні території. Головного болю в них і свого хватає.

  6. 2004-11-29 / 11:11:00

    а че им? они без Западной Украины запросто...того еще гляди Россия в свои объятия примет...а мы...даже думать не хочется

  7. 2004-11-29 / 09:32:00

    Очередной раз Закарпатские депутаты подписоваются от имени всего Закарпатья! Если они обязаны делать так, как им скажет Янукович, то большенство людей не согласны с этим . Дорогие наши депутаты!!! Хватит дурить народ и всю Украину. Закарпатье за ЮЩЕНКА.

  8. 2004-11-29 / 09:28:00

    Лужкову до Омельченка далеко...

  9. 2004-11-29 / 09:06:00

    Всіх під трибунал - за розвал країни. Все це провокується з одного кабінету, адже який інтерес тоді у Закарпаття до новопроголошеної республіки?