Донецька область хоче бути республікою у складі федерації

5 грудня в Донецькій області відбудеться референдум про внесення змін до Конституції України з приводу федеративності і надання Донецької області статусу республіки у складі федерації. Про це говориться в рішенні надзвичайної сесії Донецької обласної ради, яка відбулася сьогодні.

 

?КВД? приводить повний текст рішення сесії обласної ради ?Про проведення обласного референдуму?:

?Враховуючи рішення територіальних громад, трудових колективів, підпри?мств, установ, організацій Донецької області, зборів об??днань громадян і політичних партій щодо політичної ситуації, що склалася в Україні, у зв?язку з антиконституційними діями Віктора Ющенка і його прихильників, ухвалення Верховною Радою України незаконного рішення про визнання виборів Президента України від 21 листопада 2004 р. недійсними, яке фактично чинить тиск на Верховний суд у зв?язку з розглядом їм 29 листопада цього року скарги на рішення Центральної виборчої комісії про обрання Януковича В. Ф. Президентом України, що ? порушенням Конституції України.

Враховуючи також резолюцію зборів депутатів областей, що обрали президентом України Януковича В.Ф. про створення Південно-східної держави. Беручи до уваги, що одним з основних принципів місцевого самоврядування ? принцип народовладдя, закріплений статтею 4-ю Закону України ?Про місцеве самоврядування в Україні?, керуючись правом кожної людини на свободу переконань, проголошеного статтею 19 Загальної декларації прав людини, правом народу на самовизначення, закріпленого статтею 1 Міжнародного пакту про економічні, соціальні і культурні права від 19.12.1966р., де, зокрема, визначено, що народи вільно встановлюють свій політичний статус, вільно забезпечують свій економічний, соціальний і культурний розвиток, статтею 59-ю Конституції України, статтями 12,14, 21,24,29 Закону України ?Про всеукраїнські і місцеві референдуми?, статтею 43-ю закону України ?Про місцеве самоврядування в Україні? обласна рада вирішила:

З урахуванням політичної ситуації, яка загрожу? суспільній безпеці, конституційному ладу, життю і здоров?ю громадян, призначити на 5 грудня 2004 р. проведення обласного референдуму за твердженням проекту рішення територіальних громад Донецької області про внесення в установленому порядку змін до Конституції України про федеральний устрій в Україні і наданню Донецької області статусу самостійної республіки у складі федерації?.

/ForUm/

 

29 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. slavko 2004-11-29 / 11:40:00

    Nu i xer z nymy!
    A vzagali to nichogo u nyx ne vyjde!