ВАСУ повинен роз’яснити, як призупинити статус Балоги і Домбровського

Вищий адміністративний суд України повинен роз’яснити, яким чином керівництво парламенту має призупинити статус народних депутатів Олександра Домбровського і Павла Балоги. Про це заявив в понеділок на брифінгу народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник, коментуючи рішення ВАСУ від 8 лютого щодо призупинення депутатських повноважень вищезазначених нардепів.

 

"Суд, коли приймав рішення, повинен виконати його через систему виконавчої служби. Якщо буде адресовано керівництву Верховної Ради відповідне звернення, яким чином слід виконувати це рішення, то посадові особи повинні це зробити ... Блокування карток, недопущення до сесійної зали. Я, наприклад, ще не знаю, але без додаткового тлумачення рішення суду, яким чином має відреагувати керівництво парламенту, не обійдемося ", - зауважив Олійник.

Він підкреслив, що перш, ніж коментувати рішення щодо Олександра Домбровського і Павла Балоги, треба прочитати повний текст цього рішення. "Перш, ніж коментувати рішення, ми його повинні прочитати, тому що сьогодні йдуть коментарі політично-праві і емоційні", - додав Олійник.

8 лютого Вищий адміністративний суд позбавив Павла Балогу і Олександра Домбровського повноважень народних депутатів через неможливість встановити результати виборів в мажоритарних округах, де вони обиралися. Балога обирався в одномандатному виборчому окрузі № 71 на Закарпатті, а Домобровскій - в 11-му одномандатному окрузі на Вінниччині.

 

11 лютого 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів