Надзвичайне засідання Ради Безпеки

У неділю під Києвом відбулося надзвичайне засідання Ради Національної Безпеки й оборони України за участи президента Кучми.

 

У засіданні також брали участь голова парламенту Литвин, заступник прем'?р-міністра Азаров та представники уряду.

Промовляючи на засідання Ради Національної Безпеки, президент Кучма заявив, що переговори між сторонами відбуваються з труднощами і невідомо чи вдасться досягти компромісу.

Президент Кучма назвав блокування опозиці?ю урядових будівель грубим порушенням закону.

За словами пана Кучми, лідер опозиції Віктор Ющенко під час переговорів у п'ятницю обіцяв зняти блокаду і висловив жаль з приводу того, що досі блокаду не було знято.

Пан Кучма, зокрема, сказав, що "демократичні держави давно вже навчилися діяти у цьому плані у жорсткому режимі". Він сказав, що неназвані держави "навчилися протистояти таким акціям, і ми це сьогодні з вами ма?мо можливість спостерігати - те, що відбува?ться у світі".

Про будь-які роз'яснення з приводу того, які саме з подій у світі президент мав на увазі, інформаційні агенції не повідомили.

Також президент Кучма позитивно оцінив вчорашн? позачергове засідання Верховної Ради, - але заявив, що парламентська постанова не ма? правових наслідків.

Водночас, Леонід Кучма висловив жаль з приводу ухвалення, як він сказав, неконституційних рішень низкою органів місцевої влади, водночас не поточнив чи йдеться про заяви західних областей визнати Віктора Ющенка президентом, чи заклики східних керівників до автономії.

[b]Попередні результати засідання[/b]

За результатами засідання РНБОУ закликала прискорити політичний діалог та скасувати незаконні рішення регіональних органів влади.

Також РНБОУ висловилася про блокаду офіційних установ як про "неприпустимі" дії, а також висловилася проти застосування сили.

/Українська служба радіо "Бі-Бі-Сі"/

 

29 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів