В УЖНУ та ЗакДУ стипендії виплачуються нормально, без порушень

Депутатська перевірка нічого не виявила

 

Фактів порушення законодавства з питань стипендіального забезпечення контрольними заходами не встановлено.
Голова Комітету ВР з питань науки і освіти, нардеп Лілія Гриневич оприлюднила відповідь Державної фінансової інспекції України на депутатське звернення про державні кошти для стипендій в Ужгородському та Закарпатському університетах. Про це повідомляєІА "Наголос".
Нагадаємо, студенти були вкрай стурбовані ситуацією, що склалася в ВНЗ, де, за свідченнями представників студентського самоврядування, порушено порядок призначення академічних стипендій студентам за результатами семестрового контролю, які мають середній бал успішності 4.0.
У зв’язку із цим Л. Гриневич звернулася до ректора Ужгородського національного університету Ващука Ф.Г. та голови Державної фінансової інспекції України Андрєєва П. П. з вимогою розібратися із виплатами стипендій в університетах.
Сьогодні вона опублікувала відповідь Держфінінспекції, у якій зазначається, що цим контролюючим органом ревізію було проведено у ІІ півріччі 2012 року.
Згідно даних, в УжНу встановили фінансових порушень на понад 69,8 мільйона гривень, з яких збитки становлять 2,8 мільйона ( у тому числі: незаконне відчуження майже на користь фізичних осіб шляхом приватизації – 2,4 мільйона, завищення вартості ремонтно-будівельних робіт – 263,6 тисячі, незаконні витрати з оплати праці – 783,8 тисячі тощо).
Матеріали ревізій передані УМВСУ у Закарпатській області, за якими нині відкрито кримінальне провадження.
Після ревізії Закарпатського державного університету встановлено порушень фінансової дисципліни на понад 1,2 мільйона гривень, з яких збитки становлять 191,8 тисячі (в тому числі: незаконне покриття витрат сторонніх осіб – 90,8 тисячі, завищення вартості ремонтно-будівельних робіт 35,0 тисячі, безпідставна оплата за ненадані комунальні послуги – 31,7 тисячі тощо).
Водночас, фактів порушення законодавства з питань стипендіального забезпечення вказаними контрольними заходами не встановлено.
На запити Держфінінспекції ці ВНЗ надали письмові відповіді, що факти підвищення середнього балу для забезпечення виплати стипендій, відсутні, всі студенти із балом 4,0 – 5,0 отримують стипендію, а також відсутня заборгованість по виплаті стипендій.
Окрім того, Держфінінспекція направила копію звернення Л. Гриневич до Державної інспекції навчальних закладів України.

 

20 лютого 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів