Закарпатський прозаїк Петро Ходанич став лауреатом Всеукраїнської літературної премії імені Зореслава

Цими днями відбулося засідання комісії з присудження Всеукраїнської літературної премії імені Зореслава. Вона заснована Закарпатською обласною організацією Національної спілки письменників України з нагоди 100-ліття від дня народження поета, доктора теології і подвижника української національної ідеї, капелана Карпатської Січі (армії Карпатської України) Зореслава (Степана Сабола). А меценатом став письменник, член правління Національної спілки краєзнавців України Станіслав Аржевітін.

 



Премія присуджується за визначні твори в галузі прози та поезії, які утверджують духовні цінності українського народу, пропагують славні сторінки його історії, відстоюють національну ідею в Україні і світі, а також за літературознавчі праці з питань відтворення "забутих сторінок" української літератури. Серед її лауреатів є добре знані поети — Лідія Повх і Василь Густі, прозаїки Іван Яцканин (Словаччина), Сергій Федака, Мирослав Дочинець та Іван Корсак, літературознавці Лідія Голомб і Надія Ференц.

Лауреатами ж премії за 2013 рік стали поет Дмитро Кремінь (Миколаїв) за книгу "Замурована музика. Поезії і симфонії" і закарпатський прозаїк Петро Ходанич за книгу "Косіння трави. Повість. Оповідання".

Вручення премії відбудеться 12 грудня у приміщенні Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України.

Василь Густі, голова Закарпатської обласної організації НСПУ

 

08 грудня 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів