Українські журналісти вимагають позбавити ліцензії 5 канал

З такою ініціативою до Нацради з питань телебачення і радіомовлення звертається старша викладачка кафедри тележурналістики Інституту кіно і телебачення Київського Національного Університету Культури і Мистецтв Вікторія Шилова.

 

"Цими днями я готую звернення до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо негайного припинення дії ліцензії "5 каналу" у зв’язку з підбурюванням до громадянської війни. Абсолютно впевнена, що висловлюю думку переважної більшості українців.

Кожного дня протягом майже трьох тижнів по сто-сто п’ятдесят разів на добу канал Порошенка показував теми насильства з боку правоохоронних структур, намагаючись таким чином викликати агресію та бажання у глядачів здійснити протиправні дії. Причому подача матеріалу, запрошені до студії експерти в абсолютній більшості свідомо перекручували й викладали інформацію, опосередковано закликаючи людей до неадекватних насильницьких дій. Точка зору правоохоронних структур подавалася упереджено, незбалансовано, з порушенням усіх норм і стандартів журналістики.

Такі дії "5 каналу" є прямим порушенням ліцензії, а також є підставою для порушення кримінальної справи проти керівництва каналу.

Те, що робив останніми тижнями "5 канал", можна кваліфікувати як свідому маніпуляцію громадською думкою на користь власника, Петра Порошенка, та його політичних соратників, а саме: Яценюка, Кличка і Тягнибока. Позиція "5 каналу" чітко показує негативний і деструктивний вплив олігархічних структур на інформаційну безпеку країни, і фактично є інформаційним замахом на Конституцію та українську державність."

vybor.ua

 

24 грудня 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів