Віктор Янукович відтермінував на рік зниження ставок податку на прибуток

Як повідомляє сайт Президента України, Віктор Янукович підписав закон, яким передбачається річне відтермінування введення норм Податкового кодексу про зниження ставок ПДВ до 17% і податку на прибуток до 16%. Також законом передбачено збереження чинної ставки ПДВ з одночасним зниженням ставки податку на прибуток на 1%.

 

Підписаний Президентом Закон №713-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок деяких податків" є одним з ключових при формуванні проекту бюджету на 2014 рік у частині розрахунку прибуткової частини.
Цей закон передбачає подальше зниження ставки податку на прибуток для підприємств у 2015 році до 17%, в 2016 - до 16%. Крім того, він передбачає підвищення ставок акцизного податку на пиво на 35%, на спирт й інші алкогольні напої - на 14%, а також підвищення ставок акцизного податку на тютюнові вироби, тютюн і промислові замінники тютюну і збільшення мінімального акцизного зобов’язання зі сплати акцизного податку на тютюнові вироби на 11,6%.
Нагадаємо, Верховна Рада прийняла цей закон 19 грудня. За даний законопроект без обговорення проголосував 241 народний депутат (за необхідного мінімуму у 226 голосів).

 

29 грудня 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів