За наклеп в інтернеті та ЗМІ каратимуть штрафом і виправними роботами

Народні депутати ввели кримінальну відповідальність за наклеп та екстремістську діяльність. Відповідні норми містяться в законі №3879 (авторства депутатів Партії регіонів Вадима Колесніченка та Володимира Олійника), ухваленому сьогодні.

 

"Розповсюдження неправдивих відомостей, що ганьблять честь і гідність, завдає особі моральних страждань, підриває її авторитет і репутацію, часто використовуються як засіб політичної боротьби з метою усунення конкурентів. Таке становище негативно впливає на моральний стан суспільства, підриває авторитет органів державної влади", - йдеться в пояснювальній записці. Автори закону вважають, що в Україні масового поширення набув екстремізм, "тобто діяльність, спрямована на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, захоплення або утримання влади, розпалювання соціальної, расової, національної, етнічної, мовної чи релігійної ворожнечі та ненависті, здійснення масових заворушень, порушення громадського порядку, хуліганських дій та актів вандалізму".
Таким чином, наклеп в Україні каратиметься штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумом доходів громадян або громадськими роботами до 200 годин, або виправними роботами на термін до 1 року. За наклеп у творі, який публічно демонструється в ЗМІ або в інтернеті, або ж вчинений особою, раніше судимою за наклеп, доведеться сплатити штраф у розмірі від 50 до 300 неоподатковуваних мінімумом доходів громадян або відпрацювати на громадських роботах від 150 до 240 годин, або на виправних роботах - до 1 року.
При цьому, наклеп, поєднаний зі звинуваченням у скоєнні тяжкого або особливо тяжкого злочину, каратиметься виправними роботами на термін від 1 до 2 років або обмеженням волі на термін до 2 років. Раніше повідомлялося, що Рада посилила кримінальну відповідальність за масові заворушення та захоплення будівель.
[a href="http://tsn.ua/politika/za-naklep-v-interneti-ta-zmi-karatimut-shtrafom-i-vipravnimi-robotami-329815.html"]ТСН[/a]

 

16 січня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів