Українські міліціонери мають повне право застосовувати силу до протестувальників - Лукаш

На переконання глави Мінюсту Олени Лукаш, протести в Україні проти чинної влади та на підтримку євроінтеграції мають яскраво виражений насильницький характер, а мирні акції мають переслідувати мирні цілі.

 

"Останні події в Україні свідчать про те, що окремі акції не відповідають загальноприйнятим європейським нормам і спрямовані на прояв насильства", — каже Лукаш.

За її словами, на акціях, які відбуваються зараз, закликають блокувати дороги, захоплювати адмінбудівлі і скидати діючу владу. А це, вважає міністр, свідчить про те, що такі протести не можна розглядати як мирні, тож і міліція має діяти відповідно.

Окрім того. Лукаш назвала більше 10 статей КК, під які буцімто підпадають дії активістів та організаторів мітингів в Україні.

Наводячи приклад англійського й німецького законодавства, вона наголосила, що за європейською практикою правоохоронці в Україні мають повне право застосовувати силу, аби припинити незаконні дій протестувальників.

[a href="http://24tv.ua/home/showSingleNews.do?lukash_vvazhaye_shho_ukrayinska_militsiya_mozhe_zastosovuvati_silu_do_protestuvalnikiv&objectId=398899"]24tv.ua[/a]

 

19 січня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів