ЄС поки не бачить сенсу застосовувати санкції проти української верхівки

Європейський Союз наразі не розглядає можливе застосування санкцій проти вищого керівництва України

 

Про це заявив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, проте водночас він визнав, що цей інструмент також є в арсеналі можливих дій ЄС.
Відповідаючи на запитання кореспондента в Брюсселі після засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, Більд також сказав, що ЄС буде уважно стежити за тим, як розвиватимуться події в Україні.
"Ми ще не дійшли цього етапу (санкцій). Але ми дивимось на різні інструменти, які ми могли б застосувати пізніше. Ми подивимось, як розвиватиметься ситуація. Ми ще не знаємо, що буде під час переговорів (влади і опозиції). Ми подивимось. Зараз розглядаємо різні варіанти. Багато речей є в арсеналі", - сказав Більдт.
Раніше сьогодні голова шведської дипломатії, який є одним з ініціаторів "Східного партнерства", розкритикував закони, ухвалені Верховною Радою 16 січня, як "найрепресивніший" пакет законів, який ухвалювався будь-яким європейським парламентом протягом десятиліть.

[a href="http://www.unian.ua/politics/874399-es-ne-rozglyadae-pitannya-sanktsiy-proti-ukrajinskoji-vladi-bildt.html"]УНІАН[/a]

 

20 січня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів