Уряд хоче посилити режим в’їзду в Україну для громадян Євросоюзу, США та Канади - ЗМІ

За інформацією "КоммерсантЪ" жорсткість режиму буде мати відношення лише до громадян США, Канади та країн-членів ЄС. Інших держав, які домовилися з Києвом про безвізовий режим у 2005 році і пізніше, нові норми не торкнуться. Причина такої вибірковості політична - названі країни чинять тиск на Київ у зв’язку з останніми антидемократичними процесами, нагадало джерело "Ъ".

 

"Щоб не порушувати угоду про спрощення оформлення віз, вирішено стягувати не візовий збір, а плату за внесення персональних даних в якийсь реєстр при перетині кордону",- розповів "Ъ" одне з джерел в уряді. За його словами, проект документу вже готовий, він обговорювалося на минулому засіданні уряду 22 січня, але був відправлений на доопрацювання.

За інформацією "Ъ", у Держприкордонслужбі виступили проти такої ініціативи. У той же час в МЗС її підтримали, представивши ряд виправлень до тієї версії документа, яку відстоює Мін’юст. Міністр закордонних справ Леонід Кожара на засіданні Кабміну був відсутній, оскільки провів екстрену зустріч з послом США, оголосив про введення візових санкцій відносно деяких українських чиновників. Перший заступник голови МЗС Руслан Демченко повідомив членам Кабміну, що така практика існує в США, запевняє джерело "Ъ".

Розмір збору за перетин кордону, запропонованого Кабміном, "Ъ" з’ясувати не вдалося, але стягуватися він буде при кожному перетині кордону. Отримання багаторазової візи не дозволить здешевити поїздки - вартість короткострокової багаторазової української візи становить 200 євро. У 2012 році Україну відвідали понад 4,5 млн громадян ЄС, США та Канади, у 2013 році кількість іноземних туристів зросла незначно, запевнили "Ъ" в Держстаті і Держприкордонслужбі.

[a href="http://www.unian.ua/politics/877329-zmi-kabmin-hoche-vvesti-platu-za-vjizd-v-ukrajinu-dlya-gromadyan-es-ssha-ta-kanadi.html"]УНІАН[/a]

 

28 січня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів