Голова Закарпатської облради не знає, що таке Народна рада, яку сьогодні створили на Закарпатті - ЗМІ

Коментуючи після сьогоднішнього, 28 січня, засідання позачергової сесії обласної ради, прийняті рішення, голова Закарпатської обласної ради Іван Балога сказав, що Народна рада, яку створили на сесії, така ж як і всі інші створені в Україні Народні ради.

 

"Наскільки мені зрозуміло, це один з елементів, які хотіли б бачити українці, які відстоюють європейське майбутнє, -- зазначив Балога. -- Щоб це був орган управління територіями, за принципом міської ради, який обирається загальним голосуванням, створює виконавчий комітет і діє, як в європейських країнах, тобто обирають собі виконавчу гілку влади". Також він додав, що ось, створили Народну раду, а тепер будуть напрацьовувати її статут тощо.

Однак, нагадаємо, нинішню Народну раду Закарпаття обрали аж ніяк не загальним голосуванням і наразі не відомо, хто входитиме до неї з числа 15 депутатів обласної ради. Якщо прізвища представників від ужгородського Майдану звучали, то прізвища інших 15 членів обіцяють оприлюднити разом з рішенням сесії облради.

Балога, відповідаючи на питання журналістів, нагадав, що нинішнє рішення сесії вступить у дію, коли буде підписане і оприлюднене.

Також у рішенні нинішньої сесії, разом зі створенням Народної ради Закарпаття йдеться про підтримку Народної Ради України, яка, як відомо, досі не існує. Однак, мабуть оскільки події в країні змінюються дуже швидко, це аванс на майбутнє.

[a href="http://7dniv.info/uk/news/54900"]7dniv.info[/a]
[foto]2014/01/28/img_0088.jpg[/foto]

 

28 січня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів