Наступному Прем’єру доведеться "попотіти", аби відзвітуватися за "путінські" 15 мільярдів

Росія не прописувала письмово умов надання кредитів Україні, але вимагала від режиму Януковича проведення системних реформ. Про це заявив на спільній прес-конференції з керівниками ЄС президент Росії Володимир Путін.

 

Він заявив, що кредити Україні видавалися для того, щоб підтримати простих громадян.

"І той кредит, і зниження цін на газ пов’язані з бажанням підтримати не якийсь конкретно уряд, а український народ. У нас є вислів: "Коли пани б’ються, у холопів чуби тріщать", - сказав президент Росії.

Він звернув увагу на те, що Росія не просто так видала кредит Україні і знизила ціну на газ.

"Ми, на відміну від МВФ, суворо на папері не позначили умов надання цього кредиту. Але з прем’єром Азаровим у нас є певні домовленості", - сказав Путін.

Серед них він назвав створення умов для системних зрушень в економіці.

"Цей кредит береться не тільки для підтримки бюджету, для проїдання, але щоб створити умови для структурних ізміненій в економіці. Запитайте Азарова, я не думаю, що він буде ховатися від преси, він сам мені про це розповідав", - заявив президент Росії.

Також Путін заявив, що Росія не планує переглядати умови домовленостей з Україною через зміни уряду, нагадавши, що дуже ефективно працював навіть з прем’єром Юлією Тимошенко.

Але він нагадав про те, що у "Нафтогазу" вже 2,8 мільярда боргів перед "Газпромом" і не дивлячись на кредити, Україна просить перенести платежі навіть за газ, який купується за зниженою ціною.

Путін заявив, що Росія завжди поважала суверенітет усіх країн, зокрема України.

"Будь-яке рішення має приймати країна в ході демократичних процедур. Але наше питання до підписання Україною угоди з ЄС пов’язаний не з її суверенітетом, а з тим, які наслідки будуть для нашої економіки", - сказав він.

"Наприклад, чи може Україна знаходитися в рамках ЗВТ (в рамках СНД - ред.), в якій вона вже перебуває і сама просила про це. У нас склалося враження, що Україну виймають зі ЗВТ", - пояснив російський президент.

"Це не України стосується, це нас стосується", - додав він.

[a href="http://www.pravda.com.ua/news/2014/01/28/7011749"]Українська правда[/a]

 

28 січня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів