Нелегітимна закарпатська Народна рада розробляє механізм люстрації, як у 2005 році

Народна рада Закарпаття розгляне можливість поповнення органу громадськістю і напрацьовуватиме механізми люстрації Про таке йдеться під час круглого столу в Ужгороді "Народна рада Закарпаття - критерії ефективності".

 

Як зазначила під час обговорення представник громадського конвенту ужгородського ЄвроМайдану Надія Ваць, не варто наразі послабляти роботу, бо ж "революція ще не завершена, і Янукович ще займає своє крісло". Тому, на думку Надії Ваць, зараз необхідно думати над тим, як революційні процеси "пришвидшити" і зробити їх дєвими.

Ще одним важливим завданням для активістів сьогодні має стати робота над "узаконенням" і легітимізацією Народної ради. І паралельно - розгляд можливостей розширення її складу за рахунок входження більшої кількості представників громадськості.

На думку фотографа Валентина Кузана, активістам нині важливо зібрати і напрацювати, задекларувати всі вимоги та пропозиції, надавши їх депутатам. Необхідно спілкуватись з депутатами усіх рівнів, "ми же зібрались як голос народу і представляємо народ, тобто, маємо передавати депутатам вимоги і потреби народу". А для результативного вирішення проблем і болючих для народу питань, вважає Валентин Кузан, доречно було б створити ініціативні групи з дослідження питань, які пропонуватимуться, і визначення можливостей для їх виконання.

"І ще - обов’язково треба продуамти механізми, за якими буде можливість здійснення люстрації. Ініціювати дослідження питання, напиклад, відкликання депутатів, які не виконують дані напередодні виборів обіцянки і не дотримуються обов’язку прислухатись до народу і виконувати його волю", - запропонував Валентин Кузан.

Продумати механізми, як втілювати цю саму люстраію, ініціювати дослідження питання, напиклад, відкикання депутатів, які не виконують обіцянок

[a href="http://zakarpattya.net.ua/News/119406-Narodna-rada-Zakarpattia-rozhliane-mozhlyvist-popovnennia-orhanu-hromadskistiu-i-napratsovuvatyme-mekhanizmy-liustratsii"]zakarpattya.net.ua[/a]

 

30 січня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів