Борг на протипаводкову програму в Закарпатті перевищив 20 мільйонів гривень

До паводку готові, однак якщо він буде надто сильним, то без збитків не обійтись, – про це повідомив начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Володимир Чіпак.

 

Закарпаття – чи не єдина область в Україні, яка щороку, а то і по кілька разів на рік, потерпає від води. Тому водники та рятувальники постійно у бойовій готовності до паводків. "Якщо згадати наш досвід, то у нас він є – це і малі, і середні, і катастрофічні паводки. Ми щороку від них страждаємо, тому і знаємо, як діяти", – наголосив начальник відомства. В Ужгороді вже відбулося засідання обласної комісії, де затвердили комплексний план дій у випадку потерпання від води. У цьому плані записані усі завдання для всіх галузей, які, як правило, задіяні у ліквідації наслідків паводку.
Також Володимир Чіпак наголосив, що їх служби готові до збільшення рівнів води і технічно. "Зараз у нас більше як тридцять насосів перебувають на стражі. Вони всі перевірені, і готові до роботи. Забезпечено безперебійну подачу електроенергії. Вони повністю готові і при потребі можуть бути включені".
Головний водник також розказав і про протипаводкову програму. На жаль, вона досі повністю не профінансована і станом на сьогодні існуючий борг склав більше 20 мільйонів гривень. Попри це, програма діє. І за останні 10 років вдалося досягти певних результатів. "Якщо порівняти наш ступінь захисту 10 років тому і тепер, то він, ясна річ, високий, він підвищився, але критичних точок залишається ще достатньо. Ми готові пропустити середні паводки, але паводки масштабів 1998 і 2001 років можуть завдати серйозних збитків і проблем", – повідомив Володимир Чіпак.
Станом на сьогодні спеціалісти оцінюють ситуацію, як не паводкову. Кількість снігу в горах та на низовині не критична і значно менша, як у минулі роки. Однак остаточно ситуацію вирішить майбутня синоптична ситуація. Також фахівці радять бути уважним людям в селах, які повинні вже тепер розчистити всі канали біля будинків, привести до ладу труби. Це допоможе уникнути багатьох локальних паводків, від яких щороку страждають краяни.
[youtube]dBFbU8opONo[/youtube]
[a href="http://uzhgorod.net.ua"]uzhgorod.net.ua[/a]

 

30 січня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів