Які важливі питання розглядали на сьогоднішньому засіданні Ужгородської міської ради?

Незважаючи на складну суспільно-політичну ситуацію в країні важливі питання для міста були прийняті. Одним із головних проектів рішень на сесії був проект про бюджет міста на 2014 рік, оскільки бюджет – це основний фінансовий документ кожної територіальної громади.

 

Також було прийнято рішення Про Програму економічного і соціального розвитку м. Ужгорода на 2014 рік та основні напрямки розвитку на 2015 і 2016 роки. Як програма так і бюджет спрямовані, насамперед, на стабілізацію економіки, недопущення погіршення якості життя населення та на стабільну роботу системи забезпечення життєдіяльності міста.
Окрім рішень сесії депутати ужгородської міської ради підтримали текст заяви, яка визначає їхню позицію стосовно суспільно-політичної ситуації в Україні. Кількома депутатами з фракції “Батьківщина” було висунуто пропозицію внести зміни до тексту заяви, але більшість з депутатського корпусу таку ініціативу не підтримала.
ЗАЯВА
Ми, депутати Ужгородської міської ради VI скликання, вкрай стурбовані перебігом суспільно-політичної ситуації, яка склалась в Україні і категорично засуджуємо будь-які насильницькі дії в країні.
Від імені ужгородської територіальної громади висловлюємо глибоке співчуття усім тим, хто постраждав, їх рідним і близьким.
Особливе занепокоєння викликає існуюча на сьогодні можливість подальшої ескалації цього конфлікту, яка може призвести до розколу суспільства та країни.
У цій надзвичайній ситуації, усвідомлюючи свою відповідальність перед виборцями Ужгорода, ми не можемо залишатись осторонь цих подій.
Враховуючи ситуацію, яка складається, ми хочемо сказати про наступне.
У нас немає жодного сумніву – ті, хто допустив насильство, мають понести відповідальність.
Ми ще раз закликаємо усіх, від кого залежить вирішення ситуації в державі, знайти спільне рішення шляхом переговорів, мирним шляхом, не допустити подальшого наростання протистояння. Необхідно подолати суспільно – політичну кризу, зберегти цілісність держави і повернути Україну на шлях європейського розвитку. Від імені територіальної громади, яка нас обирала, ми адресуємо цей заклик до усіх політиків, до депутатів Верховної Ради, до Президента України та лідерів опозиції.
Ужгородська міська рада вважає своїм першочерговим завданням у нинішній ситуації зробити все необхідне, щоб забезпечити нормальну життєдіяльність міста і захист інтересів ужгородців.
Дотримуючись європейських демократичних принципів та керуючись прагненнями збереження миру та спокою в українському суспільстві, ми звертаємось до Президента України В.Ф.Януковича, як гаранта Конституції України – вжити всіх заходів по незастосуванню сили та не допустити введення надзвичайного стану, дати оцінку діям Уряду щодо призупинення євроінтеграційного процесу. Також, вважаємо за необхідне прийняття державних програм, направлених на консолідацію суспільства, недопущення розколу держави, збереження єдності українського народу.
Протягом усього цього часу ми намагались і будемо намагатись далі зберегти спокій та мир у нашому місті. Ми показували і повинні надалі показувати усій країні приклад зваженості і мудрості нашої громади – приклад того, що вирішення проблем можна шукати не через насильство. Ми просимо усіх ужгородців проявити ці якості у цей непростий час.
Ми ще раз наголошуємо – кожен мешканець Ужгорода має право виражати свою думку і свою позицію. Але кожен з нас повинен зробити все від нього залежне, щоб не допустити насильства у нашому місті. Будьмо сильними і мудрими! Адже сьогодні, як ніколи потрібно об’єднати свої зусилля заради захисту демократії, прав і свобод українців, зберігаючи спокій та розважливість. Тільки це може вберегти Україну від хаосу та свавілля, забезпечити її цивілізований розвиток.

Ужгородська міська рада

 

03 лютого 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів