Голова Виноградівської райради Олег Любімов свідомо "блокував" прийняття районного бюджету на 2014 рік

У вівторок, 4 лютого, у Виноградівській районній державній адміністрації відбулася прес-конференція голови Виноградівської районної державної адміністрації Михайла Кочіша з представниками ЗМІ на тему: "Про проект районного бюджету на 2014 рік".

 

Під час прес-конференції Михайло Кочіш зазначив, що Виноградівський район залишається єдиним, де ще не прийняли бюджет. Відповідно до норм Бюджетного кодексу України, районною державною адміністрацією підготовлено та направлено 27 січня 2014 року до Виноградівської районної ради проект рішення "Про районний бюджет на 2014 рік" з додатками та пояснювальною запискою. Відповідний проект рішення районною державною адміністрацією надіслано 29 січня 2014 року голові комісії районної ради з питань ринкових відносин, планування, бюджету, фінансів та контролю за проведенням приватизації Виноградівської районної ради. Згідно п. 2 ст.77 Бюджетного Кодексу України термін затвердження місцевих бюджетів встановлений не пізніше ніж у двотижневий строк з дня офіційного опублікування Закону України "Про державний бюджет". З метою забезпечення соціальних гарантій мешканців району, головою районної державної адміністрації ініційовано розгляд даного питання на засіданні позачергової двадцятої сесії Виноградівської районної ради шостого скликання, яка відбулася у п’ятницю, 31 січня. Однак, голова районної ради проігнорував та відхилив питання щодо розгляду на сесії проекту районного бюджету на 2014 рік.
На даний час проект рішення "Про районний бюджет на 2014 рік" не розглянуто та не отримано жодної інформації (відповіді) від районної ради. Термін затвердження районного бюджету передбаченого законодавством сходить 4 лютого 2014 року.
- Від сьогодні, всю відповідальність, щодо несвоєчасного прийняття районного бюджету, що у свою чергу тягне за собою порушення Бюджетного кодексу, я покладаю на голову районної ради Олега Любімова, як посадову особу. Розуміючи всі складнощі щодо наповнення дохідної частини державного та місцевих бюджетів, нагальні потреби забезпечення виплат по заробітній платі працівникам бюджетної сфери, пенсій та соціальних виплат, нормального функціонування бюджетних установ, я вважаю за необхідне довести до громадськості інформацію, готовий до подальшої співпраці з депутатським корпусом районної ради з метою термінового вжиття дієвих заходів по врегулюванню даного питання, – повідомив в ході прес-конференції Михайло Кочіш. Він також відповів на всі актуальні питання представників ЗМІ, - повідомили у Виноградівській РДА.
Нагадаємо, того ж дня, під вечір нарешті відбулося засідання позачергової двадцять першої сесії Виноградівської районної ради шостого скликання з порядком денним, під час якого було прийнято районний бюджет на 2014 рік.

 

05 лютого 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів