Опозиційні сили рвуться до влади, проте на руках у них не має чіткого плану економічних реформ

Незважаючи на те що в Україні були внесені зміни до Податкового кодексу, істотно вплинути на український бізнес вона не змогла. Адже її завдання було вивести гроші з тіні. Зараз же, за різними оцінками, як і раніше біля 50% вітчизняних підприємців працюють не до кінця чесно.

 

Серед основних рецептів від економістів найчастіше звучать пропозиції понизити податки та їх кількість. Проте в такій економічній ситуації, в якій опинилася Україна сьогодні, зробити це дуже складно, або просто неможливо. Та й ефект від таких кроків відчується далеко не відразу. За різними оцінками, щорічно починати працювати по-білому захочуть не більше 10% тіньовиків.
Що дадуть спрощення ведення бізнесу, білі зарплати?
Як вважає директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології, політолог Михайло Погребінський, апеляція лідерів опозиції до Заходу, говорить про те, вони не мають в Україні достатньої підтримки.
Політична криза і напруга в країні, викликані протестними акціями в столиці, і бажання опозиційних політиків узяти управління у свої руки, вже поставили Україну на грань нового економічного і фінансового колапсу.
Зараз опозиційні сили рвуться до влади, проте на руках у них не має чіткого плану економічних реформ і відповіді на питання, де брати кредити для підтримки економіки і соціальних виплат. Якщо Росія відмовиться надати 15 мільярдів доларів, першими постраждають ті, хто стоїть на "майданах", - студенти, пенсіонери, бюджетними, - повідомляє Inpress.ua.

 

08 лютого 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів