Закарпаткам хочуть повернути пенсій вік – до 55 років

Пенсійний вік всім українкам може бути понижений до 55 років вже в квітні 2014 року. Про це заявив секретар Комітету із питань соціальної політики і праці ВРУ, народний депутат від фракції ВО «Батьківщина» Андрій Павлівський, відповідаючи на питання, коли ж буде скасована «пенсійна реформа» що підняла пенсійний вік, на необхідності чого нова влада наполягала, будучи в опозиції.

 

«Думаю, що по жінках питання буде вирішено. Буде відновлений вік 55 років. Це станеться в квітні. Зараз треба терміново вирішувати питання, пов'язані з територіальною цілісністю. Усе інше вирішуватиметься потім, коли ситуація стабілізується», - повідомив він.

Тим часом в пенсійній реформі головним питанням має бути не вік громадян, а впровадження нових стандартів. Про це в коментарі ForUm 'у заявив заступник голови Комітету з питань соціальної політики і праці Верховної Ради України, народний депутат від фракції УДАР Павло Розенко.

«Прийшов час нової пенсійної реформи. Безумовно, перше, про що повинні піклуватися влада, це впровадження справедливості в пенсійне формування. Треба відійти від системності, навести порядок в пенсійній системі. Такий законопроект вже напрацьований. Крім того, наша фракція наполягатиме на впровадженні другого рівня пенсійного страхування, зокрема, накопичувальної системи. Тобто, в пенсійних перетвореннях треба дивитися не назад, а вперед», - сказав він, відповідаючи на питання, чому влада, яка будучи в опозиції наполягала на відміні "пенсійної реформи", сьогодні вже не піднімає дане питання.

Він підкреслив, що головним питанням в цій реформі має бути не зменшення пенсійного віку, а формування нової пенсійної системи України.

Крім того, пан Розенко вважає, що думка про необхідність стабільної фінансової системи для формування довіри населення до накопичувальної пенсійної системи помилкове.

«Це міф. Саме для стабільності фінансової системи, розвитку економіки, фінансового ринку впровадження накопичувальної системи буде сигналом для розвитку. Більше того, накопичувальну систему треба вводити не одномоментно, а поступово, заздалегідь виділивши два роки на експеримент».

Ужгород.net

 

12 березня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів