От де в Ужгороді ростять справжніх патріотів України! (Фоторепортаж)

На світі небагато є націй, які могли б похвалитись людським генієм такого масштабу, як Тарас Григорович Шевченко – поет, письменник, художник, громадський та політичний діяч, фольклорист, етнограф. Це непересічна особистість, одна з найвидатніших постатей в історії нашої держави, майстер слова, твори якого живуть у віках.

 

Вшановуючи пам'ять всесвітньовідомого українця педагоги та вихованці Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮНу» презентували  цикл тематичних заходів, серед яких виставка малюнків «Шевченківська Україна очима дітей», літературні читання «Голос безсмертний Тараса», квест для старшокласників «Життєвий шлях Кобзаря», святкове дійство «Шевченка славимо в піснях».

 Своєрідні духовні зустрічі зі спадщиною нашого великого поета  розпочалися 27 лютого в малій театральній залі «ПАДІЮНу». Літературні читання «Голос безсмертний Тараса» занурили присутніх в атмосферу творів Шевченка. Присутні були в захопленні від щирого дитячого  виконання   поезій, бо відчувалося, що юні артисти пропускали через своє серце кожне слово. Майстерно розіграна вистава вміщала чимало віршів Тараса Григоровича, об’єднаних в одну сюжетну лінію, що свідчило про високий режисерський рівень.

А вже 4 березня у дитячій художній галереї відкрилася виставка художніх робіт «Шевченківська Україна очима дітей». У заході взяли участь вихованці студії образотворчого мистецтва ім. З. Баконія, які за допомогою акварелі та пензля відтворили фрагменти відомих віршів Тараса Григоровича. На художніх роботах юних митців можна було побачити як розцвів «Садок вишневий коло хати», як «Реве та стогне Дніпр широкий…» або як юний Тарас  «пас ягнята за селом». «Усі ці мальовані образи склали гідну виставку, яка презентує дитячу творчість в рамках відзначення  200-тої річниці від дня народження видатного Кобзаря. Це є надзвичайно символічним,  оскільки Тарас Григорович був не тільки талановитим поетом, але й художником», - розповів керівник студії образотворчого мистецтва Андрій Надь.

Святковий вечір «Шевченка славимо в піснях» мав на меті  презентувати  Тараса Григоровича як людину музикальну, адже його поезії надзвичайно співочі та мелодійні. У народних костюмах, із стрічками у волосі діти під музичний супровід виконували твори Кобзаря. Ведучі у свою чергу зробили невеликий екскурс у біографію автора та розповіли про його творчу співпрацю зі світовими класиками та митцями, та про те, як багато відомих композиторів написали музику до його творів.

Шевченківські дні в «ПАДІЮНі» промайнули творчо і піднесено. Святкуючи ці дати щороку, ми славимо велич невмирущого українського генія, якого і в повсякденному житті не забуваємо ні на мить. Бо його довершені твори сіють зерна світла й добра, вони близькі й зрозумілі кожному українцю.

Сюжет про Шевченківські дні в «ПАДІЮНі» дивіться сьогодні, 11 березня о 21.05 на ЗОДТРК «Тиса-1» в програмі «Територія творчості».

Ужгород.net

 

13 березня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів