Як самозванці «Майдану» безкарно займаються рекетирством, самосудами та розбоями

Сьогодні ситуація з безпекою в Україні нагадує шалені 90-ті. Грабежі, рекет, мародерство - аж ніяк не повний список злочинів, які кояться іменем революції. Гопники у камуфляжі, прикриваючись іменем революції, починають занурювати країну у хаос.

 

 Спочатку був збройний напад у центрі Києва серед білого дня. Бізнесмен у такий спосіб вирішив довести свою правоту у конфлікті з мешканцями за підвал багатоповерхівки. Міліція, замість того, щоб застосувати жорсткі дії, просто відпустила бойовиків.

«Пограбування банку по-київськи» - ще одна історія новітніх часів. Майже 4 десятки озброєних молодиків уночі захопили відділення фінустанови у Києві.  Вражає показна зухвалість, з якою  невідомі  роблять  темну справу. Без поспіху йдуть до офісу, не кваплячись б’ють  шибки і заходять всередину.

Ще один епізод - молодики, які назвалися 27-ю сотнею самооборони, захоплюють маєток бізнесмена-аграрія Івана Суслова. Однак рекетири відразу втікають, як дізнаються, що на місце злочину їде «офіційний майдан» разом з журналістами.

Конфлікт виник напередодні. У маленьке містечко Сквира на Київщині приїхали кілька десятків бойовиків зі зброєю. Хлопці вдерлися на сесію райради з вимогою призначити головою району їхню людину.

-   Приїхало 65-70 процентів чистих наркоманів, сквирських! — коментує події Іван Суслов. - Встає дитина така, йому 18 років, він з пістолетом прийшов, 45 кілограм вагою, і говорить: «Ви виберете ту людину, яку ми сказали, ми вас не випустимо, вони так і зробили».

- Реагувати на всі повідомлення про рейдерів і мародерів просто не вистачає рук, - каже очільник Правого сектора у Київській області Ігор Мазур. За його словами, озброєні угруповання  діляться на 2 категорії: перша - ряджені самозванці, які надягають маску майдану для наживи; друга - справжні учасники  революції, які вийшли з-під контролю офіційного майдану.

- Є хлопці, які вважають, що вони пройшли всі бої, всю кров, - коментує останні події Мазур. - Це, в першу чергу, молоді люди. Вони собі зараз дозволили алкоголь, вони стали ветеранами, яким все дозволяється. Вони постійно діють на грані фолу! Учасників розбійного нападу у Сквирі так і не знайшли. Затриманих під час  пограбування банку і бійки за підвал роззброїли і відпустили.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков  вже за традицією, повідомив у  соціальній мережі: люди зі зброєю нарешті оголошені поза законом і каратимуться  незалежно від політичної приналежності та колишніх заслуг.

Євгенія Моторевська, «Дістало!»

 

19 березня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів