Американська розвідка знає, на які області нападе Росія

Військова розвідка США сповістила Конгрес про ймовірність військового вторгнення Росії на територію східної України вище, ніж вважалося раніше, повідомляє CNN.

 

До такого висновку військова розвідка США дійшла у зв'язку з "тривожними симптомами, що з'явилися в останні три-чотири дні".

Американські експерти очікують ударів по Луганську, Донецьку і Харкову, а також "ривка на Придністров'я".

Також вони не виключають спроби Росії захопити території у Прибалтиці.

Генерал Філіп Бридлав, командувач силами НАТО, сказав конгресменам, що зосереджених біля кордонів російських сил для вторгнення цілком достатньо.

За даними американської розвідки, в районах Ростова-на-Дону, Курська і Бєлгорода зосереджене угруповання чисельністю понад 30 тис. солдатів, переважно в складі моторизованих підрозділів, призначених для швидких кидків.

Крім того, в стан мобілізаційної готовності приведені підрозділи, розташовані в глибині російській території.

Як повідомлялось, 26 березня міністр оборони США Чак Хейгл поінформував британського колегу Філіпа Гаммондома, що Росія упродовж останніх днів нарощує військові сили на кордоні з Україною.

Водночас президент США Барак Обама повідомив, що у зв'язку з агресивною поведінкою Росії сили НАТО посилили свою присутність у Польщі і готові нарощувати присутність у регіоні в разі потреби. Зараз літаки Альянсу патрулюють небо над балтійськими країнами.

         Звичайно, Україна - не член НАТО - частково через складну історію взаємин із Росією... З часом російський народ зрозуміє, що він не може досягти безпеки, заможності та бажаного статусу у світі з допомогою брутальної сили", - сказав Обама.

Нагадаємо, що раніше радник із національної безпеки США Сюзан Райс заявила, що Америка скептично ставиться до заяв Росії навчання російських військ біля кордонів України. Вона також запевнила, що США уважно стежать за пересуваннями російських військ.

До цього міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу запевнив свого американського колегу Чака Хейгла, що Москва не нападатиме на Східну Україну. За словами Шойгу, "війська зібралися вздовж кордону винятково для проведення навчань і не збираються перетинати кордон України, а також не вдаватимуться до жодних агресивних дій".

Ужгород.net

 

27 березня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів