У Закарпатській Філармонії відбувся концерт, присвячений пам’яті «Небесної сотні» (фото)

12 квітня, у Великому залі Закарпатської обласної філармонії  хор «Кантус» та колектив із Швейцарії разом виконали ліричні твори  відомих композиторів.

 

Саме ліричні та церковні твори виконували хористи. Керівник  «Кантусу» Еміл Сокач розповів Ужгород.нет, що цим хорові колективи вшанують пам'ять трагічно віддавших своє життя  на Майдані у Києві, та підтримають піст перед Великоднем.

Виконавці розпочали виступ твором,  присвяченим українським героям, а саме уривком із панахиди, написаної під час жовтневої революції.  Усі глядачі привітали хористів і підтримали «Небесну сотню» стоячи.

Разом із гостями із Швейцарії хорові колективи  виконали твори  К. Стеценка, М. Вербицького, С. Людкевича, П. Чеснокова, О. Гречанинова та інші.

Як розповів керманич ужгородських хористів Еміл Сокач – «Швейцарський колектив приїхав до Закарпаття  заради майстер-класу від ужгородського «Кантусу».

 «Швейцарське Міністерство закордонних справ» закликало нас утриматися від поїздки, у зв’язку з не стабільною  політичною ситуацією на Україні. Нас попереджали, що поїздка може бути небезпечною» - розповіла керівниця швейцарського колективу.

«Ми давно знаємо «Кантус» і не могли відмовитись від подорожі до Ужгорода. Цілий тиждень ми разом вивчали твори, спілкувались з ужгородцями, від чого ще більше полюбили Україну.»

«Ми дуже хвилюємося за українську націю, і цим спільним концертом, хочемо підтримати українців» - резюмувала гостя з Швейцарії.

«На многая і благая літ усім» - з неперевершеною українською вимовою попрощалась з глядачами гостя.

Наступний концерт ужгородського «Кантусу» усі бажаючі зможуть послухати у цю середу, в Ужгородському Греко-Католицькому Кафедральному Соборі о 19:30.  Захід буде безкоштовний, - повідомив власкору Ужгород.нет керівник колективу «Кантус» Еміл Сокач.

Пропонуємо вам подивитися світлини сьогоднішнього незабутнього концерту.

Ексклюзивне відео дивіться завтра.

Ужгород.нет

 

 

 

 

 

12 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів