Словаччина інвестувала у Закарпаття майже 12 мільйонів доларів

На сьогодні у Закарпатській області зареєстровано 110 підприємств з іноземним капіталом словацького походження. Про це Ужгород.net повідомили в управлінні зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій та транскордонного співробітництва Закарпатської ОДА.

 

За видами економічної діяльності словацькі інвестиції спрямовані в основному в промисловість краю і становлять 50,2% від загального обсягу прямих іноземних інвестицій. Зокрема, у переробну промисловість надійшло 47,9%, у добувну – 1,4%, текстильне виробництво – 15,9%, оброблення деревини та виробництво виробів із деревини – 20,2%, виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів – 1,4%, виробництво меблів – 6,1%, виробництво іншої неметалевої мінеральної продукції – 4,2 %.

Також словацькі інвестиції спрямовані в оптову та роздрібну торгівлю – 30,3%, будівництво – 4,9%, транспорт, складське господарство – 2,5%, діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування – 11%.

В інвестиційній діяльності Закарпатського краю Словаччина найбільш характерно представлена такими підприємства, як: ТОВ «Фем-Інвест» та ТОВ «Самвер» (виробництво виробів із деревини), ТОВ «Каслекс» (виробництво харчових продуктів), ТОВ «Росс-Україна» та ТОВ «Гроно Текст»  (виробництво одягу), ВТП «Ортекс ЛТД» (виробництво взуття), ТОВ «Еко Ір» (прибирання сміття).

Як зазначили в  управлінні зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій та транскордонного співробітництва Закарпатської ОДА, наш регіон зацікавлений у залученні інвестицій у легку та харчову промисловості, машинобудування, сільське господарство та туризм, видобування корисних копалин та їх переробку.

Загалом за обсягами прямих іноземних інвестицій, що надійшли в економіку Закарпаття, Словаччина посідає 11-е місце. Вона інвестувала в область 11,9 млн.дол.США, що становить 2,7% від загального обсягу вкладених прямих іноземних інвестицій.

Ужгород.net

 

 

23 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів