Новим періодом у закарпатському мистецтві назвала виставку Сергія Глущука директор Ужгородського народного музею архітектури та побуту Габріелла Андєл

Відкриття виставки щойно завершилося у приміщенні музею

 

Виставка Сергія Глущука "Спостереження за реальністю" розмістилася в Ужгородському музеї народної архітектури та побуту. Тут відбувалася найперша його виставка в Ужгороді, яких в обласному центрі було уже п?ять. "Тоді, 5 років назад, ? згаду? художник, ? на відкриття прийшло лише десять людей. Мене тут ніхто не знав. А сьогодні зібралися всі мої друзі та знайомі, чужих нема?". ? дійсно прийшло чимало люду оцінити роботи митця. Була присутня і його сім?я.
У залі музею розміщені полотна на етнографічну, побутову, природну, історичну тематику. Багато з них із зображенням жінки, берегині роду. Особливий інтерес до оголеної жінки Сергій Глущук поясню? тим, що це природа, чистота, натура...
Картини об??днали всі напрямки і жанри мистецтва, в яких працю? художник. Цікавим, на думку історика Сергія Федаки, ? по?днання у полотнах прийомів живопису та графіки.
Твори Сергія Глущука виконані яскравими кольоровими барвами, тому випромінюють тепло та енергію.
"Натура художника, як у дитини, ? каже Сергій. ? Коли я малюю, то ніколи не думаю про наслідки роботи, а тільки передаю свої почуття".
Виставка триватиме до 31 січня. А побачити роботи можна щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00.

 

12 січня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів