Як закарпатцю вберегти свій велосипед (відеоурок)

Нещодавно в інтернетах надибав статейку де нібито досвідчений велокрадій дає поради як убеспечити свій велосипед від таких мудаків як він.

 

Більшість тих тез я раджу своїм знайомим велосипедистам, і вирішив статтю перекласти дуже поверхнево і власними словами, водичку можна почитати в оригіналі. Ось оригінал, переклад під катом.

Совість крадіїв не мучить - якщо злодій краде вашу річ значить ви не достатньо захистили її, а значить не заслуговуєте на неї, тому крадія ніколи не мучитиме совість :)

Крадій не продавець - зазвичай крадій лише краде велосипеди, а продає їх вже інша людина, і в іншому місці, подалі від можливого місцязнаходження попереднього власника. Відповідно ймовірність знайти свій велосипед досить мала, хоча у Львові було багато випадків коли велосипед повертався.

Популярні бренди крадуть частіше – популярні бренди крадуть частіше, бо їх більше, вони відомі і їх легше продати. Якщо поглянути то більшість наших оголошень про викрадені велосипеди то видно, що дуже багато наприклад велосипедів GT. Причина банальна, ними торгує Драйв-спорт по дуже демократичним цінам. Відповідно і народ шарить що GT нормальні ровери.

Вас можуть відслідковувати - тобто багато крадіжок не спонтанні, а за вами і вашим велосипедом могли слідкувати певний час, вивчаючи вашу велосипедну рутину, і місця де ви лишаєте велосипед на довго. Думаю якраз той випадок коли крадуть вночі з підвалів/під’їздів/балконів.

Інструмент - крадій може використовувати різні кусачки, пилку по металу, молоток і зубило, домкрат, відмички. Але найефективнішим є болторіз з метровими ручками.

1 хвилина - якщо велосипед не вдалось викрасти за одну хвилину, то крадій залишає його.

Місце пристібання – хочеш бути як впевненішим за свій велосипед залишай його в приміщені. Якщо ж це не можливо, потрібно лишати його в місцях з великим пішохідним трафіком. і час від часу змінювати свої щоденні звички. На велопарковках, краще велосипед паркувати в центрі, а не на краях. Пристібаючи до стовпів(знаки і т.д.) пам’ятайте, що за допомогою мотузки, велосипед з стовпа можна зняти. А пристібаючи до велостійки переконайтесь що стійка добряче присобачена до землі, часом відламати стійку простіше ніж замок.

Замки - найкраще це міні U-подібний замок + шмат ланцюга з закаленої сталі, або хоча б просто більший U-подібний замок. Уникайте тросиків будь-якої товщини. Перекусити такий трос можна простими кусачками. від товщини залежить лише час необхідний на це.

Купіть гімняний велосипед – хороший замок + гімняний велосипед одна з найкращих гарантій проти крадіжки. При цьому гімняним має бути вигляд, хати він може чудово. Або обмотайте всю раму ізолентою, такий велосипед легко ідентифікувати, важко продати ;)

Біля магазину - непристібнутий велосипед біля магазину залишений на кілька хвилин, для професійного крадія не є цікавим оскільки власник помітить крадіжку і повідомить кого треба дуже швидко. Пристібнуті на довго велосипеди ось це цікаво.

І для кращого розуміння яким ж має бути велозамок, ось відео.

Інформація - Спогади Матрасника

 

 

19 червня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів