Закарпаття збирає харчі та ліки для військових

На Закарпатті мешканці майже у всіх містах області організували збір харчів, речей першої необхідності та ліків для військових. Акція стартувала в Ужгороді ще на початку червня. Зараз до неї долучилися й інші райцентри області. За попередніми підрахунками, гуманітарний вантаж уже сягнув десяти тонн.

 

Список необхідних речей, продуктів і ліків волонтери роздають на вході до магазину. Цього разу допомагає активістка Наталія з сином, вони - із Луганська. Родина виїхала звідти, бо боялася помсти за активну проукраїнську позицію. Коли місяць тому Наталія дісталася Закарпаття - допомагали їй, тепер - вже вона - вирішила стати волонтером.

Наталія Цодікова, переселенка з Луганська:

- Я маю таку нагоду допомогти чим можу, зібрати продукти для уже наших закарпатських хлопців, які там зараз на сході воюють, бо це болить, дуже болить і хочеться хоч якось їх підтримати.

За якихось пару хвилин люди наповнюють візок консервами, коробками з чаєм, солодощами, іншими харчами та речами першої необхідності.

Галина Ярцева, організатор допомоги закарпатським військовим:

- Я спілкуюся безпосередньо із командирами і солдатами, скажем так, нашими содатами. Цигарки просять,солодке просять, бритви просять. Є дзвінки, коли просять, дзвонять люди і кажуть, що ми готові усі селом зібрати, у нас там є боєць, ми готові, хочемо взути, одягнути, захистити.

Галина - закарпатська журналістка, організувала збір продуктів, - після того як мама солдата поскаржилася - бійцям не вистачає їжі. Зібрати харчі, каже активістка, виявилося досить легко. Складніше відправити, бо фірми не надають пільгових тарифів для пересилань військової гуманітарної допомоги. До солдатів вона іде не менше тижня. Перша партія надійшла учора.

Йосип Євсенов, житель Ужгорода:

- Это наш долг, помогать, особенно нашим солдатам, которые там воюют. Могу пожелать им только чтобы они держались, мы с ними, мы любим их.

Ольга Василівна, жителька Ужгорода:

- Переживаємо за них, молимося за них, але Україна вистоїть і ми будемо разом будемо будувати нову, міцну сильну країну, котру цілий світ буде шанувати.

Також активісти організували збір коштів на бронежилети та прилади нічного бачення для українських солдатів, які служать на сході країни.

 

Марина Коваль, Юрій Ковальов, Новини, телеканал "Інтер".

 

21 червня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів