У Закарпатських горах встановили найбільший дерев’яний герб України

Акцію під назвою «Пліч–опліч. Карпати єднають Україну» до Дня Незалежності ініціювали Карпатський мистецький фонд спільно з Фондом Волонтерів України.

 

Відтак, у суботу, 28 червня на Яблунецькому перевалі, що на межі Закарпатської та Івано-Франківської областей відбулося урочисте відкриття найбільшого національного гербу в країні - дерев'янього тризубу заввишки 5 метрів.

Церемонія відкриття супроводжувалася звуком трембіт за давньою карпатською традицією. Герб також освятив священник.

- Мені приємно, що ви підтримали цю акцію. Вона несе добро та ідею, що всі ми за єдину та процвітаючу країну. Я радий, що представники Сходу, яким я є, можуть щось зробити на Заході, - зазначив на урочистостях засновник Фонду Волонтерів України Тимофій Нагорний, який родом з Східної України.

- Сьогоднішня акція об'єднує українців, які ніколи не дозволять поставить себе на коліна, - додав Ігор Іванків з Карпатського мистецького фонду.

Акцію підтримав і народний депутата Василь Петьовка, який передав вітання учасникам та ініціаторам через своїх представників.

 

Слід наголосити, що на відкритті було чимало молоді. При чому, як з Закарпаття, так і з Івано-Франківщині. Усі були вбрані у національне та патріотичне вбрання, усі разом вони виконали гімн України.

 

 

Rakhiv.in

 

30 червня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів