Тарасюк: Україна цілком претендує на роль першої скрипки Європи

Тих, хто звик працювати з партнерами із СНД, Європейський Союз лякає, вважає голова парламентського комітету з питань європейської інтеграції, лідер Народного руху України Борис Тарасюк.

 

"Усім треба зрозуміти: якщо ми хочемо жити так, як живуть у багатих країнах ?вропейського Союзу, то ми повинні не тільки мріяти, але і працювати так само, як у країнах ?С, щоб жити не гірше. Ми повинні змінити свій менталітет. Ми повинні зрозуміти, що не можна смітити на вулицях, не можна переходити вулицю на червоне світло - це вже елемент правової культури, якого нам, на жаль, не вистача?", - заявив народний депутат.

На думку Тарасюка, кожному громадянинові "знадобиться себе ламати", особливо тим, хто в бізнесі звик працювати за тіньовими схемах: "Тих, хто звик працювати з партнерами із СНД, ?вропейський Союз ляка?, тому що в ?С існують прозорі правила економічної діяльності".

У той же час Борис Тарасюк визна?, що членство в ?вропейському Союзі - це деякою мірою і втрата права самим вирішувати, як розвивати економіку, соціальну сферу, тому що в ?вросоюзу існують ?дині правила.

Лідер Руху навів приклад Польщі: "Усі пророкували, що найменш задоволеним членством Польщі в ?С будуть селяни. Як виявилося, село саме найменш незадоволене, оскільки пішли субсидії ?С на розвиток села. Для стурбованості ? підстави у пересічних громадян Польщі, оскільки підвищилися роздрібні ціни".

Борис Тарасюк переконаний у тому, що Україна цілком претенду? з погляду політичної активності і політичної культури на роль першої скрипки ?вропи. Впливовий польський журнал Wprost визнав Віктора Ющенка "Людиною року-2004" - другий раз за 14 років журнал нагородив іноземного політика.

Тарасюк зауважив, що під час бесід поляки говорили, що якби сьогодні в Польщі відбулося опитування з приводу популярності, і було включено прізвище Ющенка, то він став би найпулярнішою людиною в Польщі.

"Усе це свідчить, що кардинально змінилося не тільки українське суспільство, не тільки виникла нова політична реальність, якої так довго не було - українська політична нація. Виник новий громадянин України. Громадянин, що ніколи більше не дозволить ніякій владі над ним панувати, ігнорувати його свободу", - підкреслив народний депутат.

Україна змінилася, і змінилося ставлення до України. За словами Бориса Тарасюка, у ?вропейському парламенті в Брюсселі, польському Сеймі, болгарському парламенті почува?ться велика симпатія до українців: "Мене вперше за багато років переповняло почуття гордості за свою країну, за свій народ. Я давно не відчував такої гордості, перебуваючи за кордоном. Нарешті такий час настав. ? це велика радість".

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ

 

17 січня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів