Колись рибальське село, а нині хорватське містечко, стало найвідомішим місцем відпочинку для європейців

Колись звичайне рибальське село, а нині найупізнаваніших містечок в Хорватії – Прімоштен, розташоване на невеличкому півострові Адріатичного моря. Зазвичай туристи, в тому числі й закарпатці, обирають для затишного відпочинку самі ці мальовничі місця, які неподалік від великого портового міста Спліт.

 

Ужгород.net вже розповідав про півострів-містечко, яке особливе при заході сонця. Але вдень воно не менш фантастичне! Адже всі будівлі на півострові – вікової давнини. Тому й атмосфера тут незвичайна: яскраво-червоні дахи старовинних будиночків, звивисті провулочки з бутиками, тавернами та ресторанчиками додають неповторних відчуттів, ніби потрапляєш у далеке-далеке минуле…

 Навпроти міста, на довгому півострові, оточеному гальковими пляжами і середземноморськими соснами, знаходиться відомий на всю Європу готельний комплекс «Адріатика». Відпочиваючі в Прімоштені закарпатці не пропустили можливості спробувати знамениті місцеві вина, які нікого не залишають байдужими. Позаяк Хорватія добре відома різними сортами, серед яких грашевіна, малвазія, плавац, і які варто продегустувати.

Прімоштенці гордяться своїм церковним храмом, який домінує над містом. Це - собор Святого Георгія, побудований ще у ХV столітті. Сама ж міська забудова бере свій початок з ХVІ століття.

Місцеві жителі розповідають, що з висоти пташиного польоту дві стоячих поруч півострова - Прімоштен і Радуча - нагадують тіло і хвіст величезної риби, зображення якої увійшли до більшості туристичних каталогів Хорватії. Спускаючись по дорозі в напрямок містечка, переконуєшся, що це видовище стає реальністю. Ще на півострові є пляж «Мала Радуча», який входить в десятку найкрасивіших пляжів Хорватії.

I

До речі, щороку в Прімоштені проводиться етнографічний фольклорний фестиваль «Прімоштенське ужанце», який відроджує стародавні звичаї і традиції місцевих жителів. А ще, якщо пощастить, в Прімоштені можна застати щорічні ослячі біга!

Ужгород.net

 

 

06 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів